Industrienieuws: Ook Kawasaki niet naar het Salon 2022

Kawasaki heeft definitief een streep onder deelname aan het Motorsalon 2022 getrokken. Het merk stelt dat er nog te veel onzekerheden bestaan over het Salon, zoals de geldende corona-maatregelen, bezoekersaantallen en zelfs de mogelijke 'last minute' annulatie van het evenement. 

Het merk zal z'n 2022-modellen in België via modelintroducties bij de officiële Kawasaki-dealers voorstellen. Daarbij zal het merk naar eigen zeggen uitpakken, "met zeer aantrekkelijke Salon promo's", zal er meer tijd zijn voor persoonlijke aandacht en kunnen klanten eventueel ook een proefrit maken. 

Kawasaki zal zich focussen op activatie en events bij onze dealers dicht bij onze klanten. Shows dien je ver van tevoren te plannen, de aanhoudende onzekerheid m.b.t. de doorgang van shows in Europa heeft ons doen besluiten tijdig te kiezen voor een goed alternatief", licht Henk Salomons, de Branch Manager van Kawasaki Benelux, de beslissing toe. "Afgelopen jaar hebben wij al de Kawasaki Salon Weken bij de dealers met veel succes georganiseerd. Met het vele motornieuws dat we hebben voor komend seizoen gaan wij dit initiatief weer succesvol opzetten met ons dealernetwerk".

 

Gisteren maakte de Moteo-groep al bekend dat ze niet aanwezig zal zijn op het Motorsalon 2022. Dat betekent dat twee van de vier grote Japanse merken alvast niet in de Heyselpaleizen zullen staan tijdens de Brussels Motor Show.

 

Tekst: BJ

Bron: persbericht Kawasaki

Geschreven op 13 oktober 2021
© Motoren & Toerisme