Industrienieuws: Ook geen EICMA in 2020

Een dikke week nadat het Duitse Industrieverband Motorrad INTERMOT 2020 annuleerde, deed z'n Italiaanse tegenhanger ANCMA hetzelfde met EICMA. De ANCMA is de Italiaanse koepelfederatie van de motor-, fiets- en accessoires-industrie. Voorzitter Paolo Magri noemt de annulatie van de editie 2020 in een reactie, "een beslissing met én voor de gehele industrie." Er is overigens al een nieuwe datum 'geprikt' voor de editie 2021. Deze zal volgend jaar plaats vinden in de bekende Fiera Milano en dat  van 9 tot 14 november. 

Volgens Piero Meda, de voorzitter van de raad van beheer van de EICMA wordt het een editie "van grote symbolische waarde". De EICMA hoopt dat die editie de fans kan helpen om deze uitzonderlijke situatie zo snel mogelijk achter zich te laten.

De annulering van EICMA komt niet bepaald als een donderslag bij heldere hemel. Reeds in april hadden BMW Motorrad en de merken van de KTM-groep aangegeven niet aanwezig te zullen zijn op zowel INTERMOT als EICMA. Naast INTERMOT en EICMA, zal ook de editie 2020 van Motorcycle LIVE, de jaarlijkse motorshow van de Britse motorindustrie in Birmingham, niet doorgaan. In België houdt FEBIAC voorlopig vast aan de organisatie van het traditionele Auto-en Motorsalon en dat van 15 tot en met 24 januari 2021.

 

Tekst: BJ

Foto: EICMA 

Geschreven op 26 juni 2020
© Motoren & Toerisme