Industrienieuws: Moto Mondo blijft groeien

Moto Mondo zit duidelijk in de lift. De importeur uit Ijsselstein had al Hyosung, Mash, MV Agusta, Rieju en Royal Enfield in z’n portfolio zitten en daar komt nu ook nog eens Moto Morini bij. Van dit laatste merk heeft Moto Mondo niet alleen het importeurschap voor de Benelux verworven maar ook voor Duitsland en Oostenrijk, Groot-Brittannië en Ierland.

X-Cape als trekker

Wie de Moto Mondo’s (sub)website voor Moto Morini bekijkt, ziet meteen dat het bedrijf vooral inzet op de X-Cape. Logisch want de X-Cape is pas op de markt – al stelde Moto Morini het model wel al op de EICMA van 2019 voor – en wordt dankzij de scherpe prijsstelling een echte challenger in de middenklasse van het allroad-segment.

De X-Cape wordt dan ook zowel in België (€ 7.599 - € 7.999) als in Nederland (€ 8.599 – € 8.998) aan een attractieve prijs geïntroduceerd. Het verschil tussen beide prijzen zit ‘m in de keuze voor gegoten of spaakwielen. De X-Cape zal vanaf eind september leverbaar zijn, op een 35 kW-versie is het nog iets langer wachten.

Nieuwe salesmanager

Een groeiende afzetmarkt betekent ook een stijgende nood aan ervaren personeel om die groei in goede banen te leiden. Daarom trok Moto Mondo-baas Jan Ykema de ervaren Edgar Kleinbergen aan als nieuwe salesmanager. Kleinbergen groeide via ondermeer de Rotterdamse importeur Safe, door naar topfuncties bij KTM SportMotorcycle en BMW Motorrad. Hij zal ondermeer instaan voor de verdere ontwikkeling van Moto Mondo’s dealer-netwerk.

 

Bron: persbericht Moto Mondo

Foto: Moto Mondo

 

Geschreven op 23 augustus 2021
© Motoren & Toerisme