Industrienieuws: Markus Flasch wordt nieuwe BMW Motorrad-baas

Markus Flasch lost Markus Schramm af als hoofd van BMW Motorrad.

Vlak nadat BMW Motorrad z'n 100-jarig bestaan heeft gevierd en de voor het merk uiterst belangrijke R 1300 GS lanceerde, komt het bericht dat de huidige grote baas een stap terugzet. Markus Schramm stond sinds 2018 aan het hoofd van BMW Motorrad en onder zijn bewind bleef het bedrijf het groeitraject waarin het al zat gewoon verder zetten. Begin dit jaar maakte BMW Motorrad bekend dat het in 2022 meer dan 200.000 motorfietsen en scooters produceerde en dat was een absoluut record voor het Duitse merk. Schramms afscheid van het merk komt dus op een hoogtepunt.

 

"Voor mij persoonlijk, als gepassioneerd motorrijder, was het management van BMW Motorrad een emotioneel hoogtepunt in m'n carrière binnen de BMW Group. Het maakt me trots dat ik het merk, samen met m'n zeer gemotiveerd, gepassioneerd en professioneel team bij BMW Motorrad naar een historisch succes heb kunnen leiden en dat we het merk op de juiste koers naar een succesvolle toekomst hebben gezet.

Ik beleefde een mooie tijd met een geweldig team. Ik ben ook blij met het feit dat Markus Flasch, een ervaren collega en motorliefhebber, me opvolgt aan het hoofd van BMW Motorrad. Met z'n uitgebreide expertise inzake merkpositionering, producten en verkoop, zal hij BMW Motorrad belangrijke impulsen kunnen geven om onze leidende positie in de industrie verder uit te bouwen en het succesverhaal verder te zetten", zei Schramm in een korte reactie op het nieuws. Schramm werkte sinds 1991 voor de BMW Group.

Markus Schramm Foto: BMW Group Press

Markus Schramm wordt aan het hoofd van BMW Motorrad opgevolgd door een andere Markus, Flasch. In z'n huidige rol van product-lijn-manager is Flasch verantwoordelijk voor de ontwikkeling en conceptie van alle BMW auto's in het midden- en luxesegment, alsook voor de producten van Rolls Royce. De gepassioneerde motorrijder werkt sinds 2015 binnen de BMW Group en was in één van z'n vorige rollen de baas van BMW's bekende M-afdeling. Onder Flaschs leiding groeide BMW M GmbH uit tot de wereldleider inzake sportieve wagens en overzag hij de fusie van BMW M GmbH met BMW Motorsport. 

Markus Flasch Foto: BMW Group Press

'Als gepassioneerde motorrijder, ben ik blij dat om verder op de grote successen van BMW Motorrad te kunnen bouwen en om samen met het zeer gemotiveerde team bij BMW Motorrad dit fascinerende merk verder in de richting van een succesvolle toekomst te leiden.", zei Markus Flasch kort over z'n nieuwe rol. 

De machtsoverdracht tussen Markus en Markus is gepland voor 1 november. 

 

Tekst: persbericht BMW Motorrad

Foto's: BMW Group press

Geschreven op 5 oktober 2023
© Motoren & Toerisme