Industrienieuws: Impact coronavirus op Europese motorindustrie

Stilaan begint het Coronavirus ook de motorindustrie te ontwrichten. In het zwaar getroffen Italië besloot Ducati vrijdag al om de productie op te schorten. Een beslissing die in samenspraak met de vakbonden genomen werd. Ook Moto Morini schort de productie voorlopig op. De fabriek in Trivolzio, ligt middenin de zwaar getroffen regio Lombardije. Ook remspecialist Brembo neemt maatregelen tegen de verdere verspreiding van het Coronavirus in Lombardije en sluit vanaf vandaag z’n vestigingen in Stezzano, Curno, Mapello en Sellero. Bij MV Agusta waren er tegenstrijdige berichten te horen. Eerst zou de productie nog opgeschort worden. Daarna kwam het bericht dat de fabriek in Schiranna open bleef maar dat het personeel wel voorzien werd van mondmaskers, handschoenen en ontsmettende gels.

In buurland Oostenrijk sluit Pierer Mobility z’n productiesites van 30 maart tot 10 april. Dat betekent dat de productie van zowel KTM, Husqvarna als GasGastwee weken stil zal liggen. Pierer Mobility legt deze ‘vakantie’ op om tijdens de zomermaanden niet geconfronteerd te moeten worden met een productiestop.

Voorlopig geen productieproblemen bij BMW Motorrad, al zag het wel de lancering van de R18 in het water vallen. De lancering van de motorfiets die op de Amerikaanse markt gericht is zou normaal op vrijdag 3 april plaats vinden tijdens de Handbuilt Show in Austin, Texas. Maar deze show is nu, vanwege de dreiging van het Coronavirus verschoven naar november. Bovendien zouden de toplui van BMW Motorrad door het Amerikaanse inreisverbod toch niet in Texas geraakt zijn. BMW zal de R18 nu naar alle waarschijnlijkheid later voorstellen.

 

Tekst: BJ

Foto: KTM Images

Geschreven op 16 maart 2020
© Motoren & Toerisme