Industrienieuws: DAB Motors gaat samenwerken met Peugeot Motocycles

De Franse start-up DAB Motors kondigt een strategisch partnership met Peugeot Motocycles aan. Die samenwerking moet volgens de betrokken partijen tot een uniek productaanbod op de markt voor elektrische tweewielers leiden. Beide merken gaan samenwerken om hun respectievelijke sterktes verder uit te bouwen. DAB Motors brengt z'n innovatieve visie inzake het design van EV (elektrische voertuigen) mee, terwijl Peugeot Motocycles op de nodige industriële expertise kan bogen en tegelijkertijd ook een wereldwijd distributie-netwerk heeft. 

Beide merken menen dat dit partnership een nieuwe evolutie voor de Franse elektrische motor-industrie betekent. Bovendien moet de samenwerking ook in Frankrijk ontwikkelde technologieën en innovatieve klantgerichte oplossingen opleveren.
 

Simon Dabadie (links) van DAB Motos en Sebastien Mas (Peugeot Motocycles).

"Ik ben geestdriftig om te gaan samenwerken met een historische fabrikant als Peugeot Motocycles.  Deze strategische samenwerking moet DAB naar een hoger niveau tillen. Met de steun van Peugeot Motocycles, zal DAB Motors spoedig z'n elektrische motorfietsen op grote schaal kunnen produceren en wereldwijd leveren", zei DAB Motors CEO en -stichter Simon Dabadie. 

"De voornaamste drijfveer voor deze samenwerking ligt in het potentieel van DAB als merk - als motorfiets voor mensen met durf. Dit krachtig engagement heeft ertoe geleid dat we de noodzaak om het elektrische segment in te stappen erkennen. Daarbij bouwen we verder op onze 125-jarige ervaring als fabrikant van motorfietsen en scooters. Daarnaast zijn we in essentie twee merken waarvan de roots in Frankrijk liggen. We zijn er dan ook trots op dat onze premium gamma's nog steeds lokaal worden gebouwd, waardoor we onze expertise kunnen behouden en meehelpen aan de groei van de Franse industrie in z'n geheel", zei Peugeot Motocycles-president Sebastien Mas over de samenwerking met DAB Motors.

 

Bron: persbericht DAB Motors

Foto's: DAB Motors

Geschreven op 13 juni 2023
© Motoren & Toerisme