Industrienieuws: BMW Motorrad vierde 100e verjaardag met nieuw verkooprecord

2023 bleek voor BMW Motorrad opnieuw een topjaar qua verkoop. 

BMW Motorrad vierde vorig jaar niet alleen uitgebreid z'n 100e verjaardag, maar scoorde ook in de showrooms en op de bestsellerlijsten. Wereldwijd verkocht de Duitse constructeur vorig jaar maar liefst 209.257 motorfietsen en scooters en dat was goed voor een stijging van 3,1% ten opzichte van 2022. 

Ook op de Belgische motormarkt deed BMW Motorrad het goed. Vorig jaar werden er in België  3.366 nieuwe BMW motorfietsen en scooters ingeschreven, goed voor een stijging van 5% ten opzichte van het jaar voordien. In absolute cijfers kwam het merk daarmee wel op plaats 2 (na Honda) maar de Duitsers heersen wel in de segmenten boven 250cc Een unieke positie voor de Belgisch-Luxemburgse dochteronderneming van BMW Motorrad. Op Europees niveau bezet BMW Motorrad immers alleen die plaats op z'n Duitse thuismarkt.

Belgische motormarkt: De eindafrekening van 2023

Ook voor 2024 ogen de vooruitzichten gunstig. Sinds vorig najaar is de R 1300 GS, de nieuwste versie van BMW Motorrads succesnummer, op de markt. Christian Lambert, General Manager BMW Motorrad Belux, hint in het persbericht ook op de komst van de Adventure-versie van die motorfiets, komend najaar. Daardoor verwacht Lambert, "dat ook 2024 weer een zeer sterk jaar wordt voor BMW Motorrad Belux.”

 

Bron: persbericht BMW Motorrad BeLux

Foto: Archief M&T/BMW Motorrad

Geschreven op 9 januari 2024
© Motoren & Toerisme