Honda heerst op Belgische motormarkt

Honda is de nieuwe leider op de Belgische motormarkt. De grootste motorfabrikant ter wereld, moest in België wel tot op de eindmeet knokken om die eretitel binnen te halen. Maar 'Big Red' slaagde er toch als merk uit de top-7 van de bestverkopende merken om dat te doen in bijzondere omstandigheden. Zo waren uitdagende omstandigheden op logistiek gebied, industriële complexiteit en was de markttendens dalend. 

In een officiële reactie steekt het Benelux-hoofdkwartier van Honda niet onder stoelen of banken dat het succes van 2022 voor een groot stuk te danken is aan de breedte van het assortiment. Ter illustratie: in de Honda-catalogus prijken zowel 125cc scooters als allroads zoals de Africa Twin en een legendarische toermachine als de Gold Wing. Het merk stipuleert ook graag dat het als enige 5 jaar garantie en pechverhelping aanbiedt op al z'n modellen. 

De Honda NT1100 maakte een sterk markt-debuut in 2022. Foto: Honda News

Sterkhouders in het Honda-gamma blijven naast de Africa Twin, de CB650R en de CB500X. Ook opvallend was dat de voor MY22 nieuw gelanceerde NT1100 en de ADV350 hun start niet misten. 

Voor 2023 wil Honda deze groei verderzetten.  Het merk hoopt dat de huidige dynamiek nog versterkt zal worden door de komst van 5 nieuwe modellen, waaronder de CB750 Hornet, de XL750 Transalp, de CL500 Scrambler, de Dax en de eerste elektrische tweewieler van het merk EM1e.

 

Tekst: BJ

Bron: persbericht Honda

Foto: Honda News

Geschreven op 5 januari 2023
© Motoren & Toerisme