Het toerlijstje: 5 trekpleisters in Trentino

De naam Trentino klinkt voor sommige motorreizigers misschien niet zo bekend. Toch leent de gelijknamige provincie in het Noord-Oosten van Italië zich uitstekend tot een actieve zomervakantie. De M&T-redactie lijstte alvast 5 attracties in Trentino voor jullie op.

1. Lago di Garda

Panorama van Torbole aan het Gardameer. Foto: Rasmus Kaessmann

2. Monte Bondone

Een haarspeldbocht op de Monte Bondone. Foto: A. Russolo

De Monte Bondone ligt op een boogscheut van de Trentijnse hoofdstad Trento. De 17,5 km lange beklimming telt 140 bochten! Geen wonder dat Italiaanse constructeurs af en toe noordwaarts trekken om er prototypes van nieuwe motorfietsen te testen, of om er ze voor te stellen zoals Aprilia dat in 2019 met de Tuono 1100 V4 deed.

3. Rifugio Guido Larcher

Zicht op het Ortlermassief en z'n gletsjers in de buurt van de Refugio Guido Larcher. Foto: Giampaolo Calza

Gelegen op dik 2.600 meter hoogte, aan de rand van het Ortlermassief en op een boogscheut van het Parco Nazionale dello Stelvio, is de Refugio Guido Larcher een unieke uitvalsbasis. De berghut dankt haar naam aan een Italiaanse senator die eveneens een enthousiast alpinist was. 

4. Val di Non

Wijngaarden in het Val di Non. Foto: Marco Simonini

In het Val di Non, dat bekend staat om z'n wijngaarden gaat Trentino geleidelijk aan over in Alto Adige. Die laatste provincie is ook bekend als Süd-Tirol en is de meest noordelijke van Italië. De voertaal is er dan ook Duits. Samen vormen Trentino en Alto Adige een autonome regio.

5. Passo di Sella 

Deelnemers aan de wielertoeristen-klassieker 'La Leggendaria Charly Gaulle' op de Passo Sella. Foto: Daniele Montigiani

De Passo di Sella (of Sellajoch in het Duits) is één van de tientallen bergpassen op het grondgebied Trentino. De pas verbindt Canazei in Trentino met Wolkenstein in Süd-Tirol.

Route: Granda Strada Delle Dolomiti

Klik hieronder voor een route door Trentino en Alto Adige

Tekst: BJ

Introfoto: VisitTrentino.Info/Carlo Baroni

Foto's: VisitTrentino.info/Met dank aan ENIT

Foto Grande Strada delle Dolomiti: Pieter Pacques

Geschreven op 26 april 2022
© Motoren & Toerisme