Het shoppinglijstje: 5 producten voor motorpendelaars

Met deze vijf producten kom je als pendelende motorrijder de wisselvallige Belgische zomer door.

 

1. Richa Waterproof Racing handschoenen

Met deze waterdichte racehandschoenen van Richa kom je nooit meer met doorweekte handen thuis. De vingers van de handschoen zijn in leder uitgevoerd en het handpalmgedeelte is verstevigd. De knokels worden beschermd met een CE-gecertifieerde protector uit hard materiaal. Voor de rest van de handschoen gebruikt Richa een Aquashell LTZ membraan.

De Richa Waterproof Racing handschoenen zijn alleen in zwart leverbaar en dat in de maten XS tot en met 4XL.

Verkrijgbaar vanaf € 99. Meer info op www.richa.eu

 

2. Furygan Airbag Evo+

Het Franse Furygan heeft z’n naam hoog te houden als het op beschermende kledij aankomt. Voor z’n Airbag-vesten werkt het samen met het eveneens Franse In&Motion, dat de technologie voor het systeem levert. Dat systeem zou zich volgens In&Motion bij een crash in 0”06 activeren, waarna de airbag openklapt. Bovenop de prijs van de vest, die je onder een textielen of lederen motorjas draagt – of bij heel warm weer boven een hoodie – komt ook nog eens het abonnementsgeld van € 12/maand. Wie daar ook nog eens het algoritme voor adventure- of circuitgebruik bovenop wil, betaalt nog eens € 8/maand extra.

Verkrijgbaar vanaf € 399,90. Meer info op www.furygan.com

3. Givi Maxia

De Givi Maxia heeft z’n naam niet gestolen want het is met een inhoud van 58 liter één van de grootste topcases op de markt. In deze Maxia van de 5e generatie kan je maar liefst twee integraalhelmen kwijt. Binnen zorgen een zacht tapijtje en een elastisch net ervoor dat er niets kan rondslingeren tijdens het rijden. Je kan de Maxia nog voorzien van extra opties zoals een binnentas, een rugsteun, een documenthouder en zelfs een trolley. De Maxia is een zogenaamde mono-key topcase.

Afmetingen: 60 cm x 33 cm x 48 cm

Verkrijgbaar vanaf € 311,95. Meer info op www.rad.eu

4. IXS Ontario 1.0 regenpak

 

De IXS Ontario 1.0 is dé referentie onder de ééndelige motorpakken. Betaalbaar én je valt ook nog eens héél erg op, wat mooi meegenomen is op regenachtige, donkere dagen. De Ontario 1.0 is voor 100% uit polyester vervaardigd en is verkrijgbaar in alle maten van M tot en met XXXL.

Verkrijgbaar vanaf € 61,99. Meer info op www.louis.be

 

  1. Continental ContiRoadAttack4

 

 

Met de ContiRoadAttack4 is bandenfabrikant Continental aan de vierde generatie van deze populaire sport-toerband toe. Een nieuw profiel moet ervoor zorgen dat het toeristische nog meer verzoend raakt met het sportieve. De levensduur was daarbij een belangrijk aspect. Continental zegt dat de ContiRoadAttacks wendbaarder zijn geworden aan lagere snelheden, terwijl de banden aan hogere snelheden nu net meer stabiliteit zouden bieden. De Tractionskin-technologie moet ervoor zorgen dat de banden sneller op temperatuur komen, terwijl RainGrip voor een betere wegligging op een nat wegdek moet zorgen.

Verkrijgbaar vanaf € 140 (v) en € 180 (a) voor een setje 17-duimen. Meer info op www.continental-tires.com

Geschreven op 13 juni 2024
© Motoren & Toerisme