Het reislijstje: 3 Oostenrijkse topattracties voor motorrijders

Oostenrijk is een echt motorland. Het is niet alleen de thuishaven van KTM maar ook van de KSR Group (die ondermeer Malaguti en Motron bezit) en motoren-specialist Rotax. Bovendien heeft het land ook z’n eigen wegrace GP, op de uitdagende Red Bull Ring. Maar het belangrijkste van al is wel dat Oostenrijk gewoon een heel fijn land is om te rijden, of dat nu over een bergpas is, door een vallei of langs één van de vele meren. De Grossglockner Hochalpenstrasse is één van die bergpassen die je moet gereden hebben. Maar er is nog meer te zien daarom dit lijstje met drie Oostenrijkse topattracties voor motorrijders.

3. KTM Motohall

KTM heeft zich in de laatste drie decennia van een kleine offroad-constructeur tot een wereldspeler op de motormarkt ontwikkeld. Ondermeer die onstuitbare opkomst wordt in KTM’s eigen museum, de Motohall, prachtig gedocumenteerd. En dat gebeurt met échte motormodellen, etalagepoppen in de uitrusting van beroemde KTM-fabriekrijders, filmprojecties en audio-animatie. De Motohall is hét voorbeeld van een modern motormuseum én een must voor elke KTM-rijder. De KTM Motohall vind je in Mattighofen, in Oberösterreich.

Meer infohttps://ktm-motohall.com/

 

2. Top Mountain Motorcycle Museum

Foto: Top Mountain Motorcycle Museum/Stephanie Maria Lohmann

De locatie van het Top Mountain Motorcycle Museum alleen al maakt een bezoek eraan de moeite waard. Het museum bevindt zich namelijk op de top van de Timmelsjoch, een bergpas tussen Oostenrijk en Italië en dat op een hoogte van 2474 meter. Daarmee is het Top Mountain Motorcycle Museum het hoogst gelegen motormuseum van Europa. Na een felle brand in januari 2021 bouwde men het museum in een recordtijd van 10 maanden weer helemaal op.

Meer info: www.crosspoint.tirol 

1. High-Bike Testcenter

Motorfietsen in een museum bekijken is wel leuk, maar ermee rijden is nog leuker. Zeker als het de nieuwste modellen betreft! In het High-Bike Motorcycle Test Center kan je motorfietsen van merken als Aprilia, CFMoto, Ducati, Kawasaki, KTM en Yamaha voor een dagje huren. Gezien de ligging van het Testcenter, middenin Tirol, is er in de onmiddellijke omgeving geen gebrek aan prachtige stuurwegen. Tussen 8u00 en 11u00 kan je de motorfiets naar jouw keuze gaan ontlenen om hem dan in de vooravond (tussen 17u30 en 19u00) terug te brengen. Op die manier kan je in uitstekende omstandigheden (als het weer meezit uiteraard) je toekomstige motorfiets aan de tand voelen. Plan je testrit wel ruim op voorhand. Het High-Bike Testcenter vind je in Zams bei Landeck in de Oostenrijkse deelstaat Tirol.

Meer info: www.highbike.at

 

Tekst: BJ

Foto's: KTM Motohall, Top Mountain Motorcycle Museum/Stephanie Maria Lohmann, High-Bike Testcenter

Video: YouTube.com/TOP Mountain Motorcycle Museum

Geschreven op 5 april 2022
© Motoren & Toerisme