Harley-Davidson teaset Serial1Cycles

Dat Harley-Davidson ging inzetten op elektrische fietsen was geen geheim meer, maar nu weten we dat deze onder de merknaam Serial1Cycles op de markt gebracht zullen worden. Die naam verwijst naar de allereerste Harley-Davidson motorfiets, die ook minzaam bekend is als ‘Serial Number One’. Dat de Serial1Cycles via het bestaande Harley-Davidson-dealernetwerk verkocht zullen worden lijkt de logica zelve. 

De vormgeving van de allereerste Serial1Cycles e-fiets, is (uiteraard) geïnspireerd op die van de ‘Serial Number One’. Gegevens geeft Harley-Davidson nog niet vrij, want het merk wordt pas in november officieel gelanceerd. Zo weten we niet hoeveel de wattage van de batterij bedraagt en kennen we zelfs de naam van dit eerste model niet. Het lijkt ons overigens logisch dat Serial1Cycles meteen meerdere modellen zal lanceren.

 

Geheel volgens de Harley-Davidson-traditie krijgen de Serial1 e-fietsen geen ketting maar een getande riem.

Op het frame van de eerste Serial1Cycle e-fiets zien we duidelijk de naam ‘Harley-Davidson’ staan. Het moederbedrijf – Serial1Cycles is een aparte start-up – stond in voor de technische ontwikkeling van de e-fietsen. Opmerkelijk detail is dat de overbrenging niet via een klassieke ketting gebeurt maar wel met een getande riem. Die methode is overigens niet helemaal ongebruikelijk want ook de e-fietsen van het Belgische merk Cowboy worden op die manier aangedreven.

Meer info over Serial1Cycles vind je op: www.serial1.com

 

Tekst: BJ

Foto's: Serial1Cycles

Video: YouTube.com/Harley-Davidson

 

 

Geschreven op 28 oktober 2020
© Motoren & Toerisme