Harley-Davidson presenteert nieuwe Apex Factory Custom-verf

Harley-Davidson heeft vandaag de nieuwe Apex Factory Custom Paint-optie gepresenteerd. Deze is beschikbaar voor geselecteerde Harley-Davidson® Grand American Touring-modellen. De dynamische nieuwe kleurstelling debuteert op de jaarlijkse Sturgis Motorcycle Rally. Apex factory custom paint is geïnspireerd op de lange en succesvolle racegeschiedenis van Harley-Davidson, 's werelds meest iconische motormerk. De race-legacy die in meer dan een eeuw werd opgebouwd in hill climbs, enduro's en flat tracks, wordt vandaag de dag voortgezet door het Harley-Davidson® Screamin' Eagle® team, dat het MotoAmerica King of the Baggers-kampioenschap 2021 verdedigt.

 

 

"Apex factory custom paint geeft rijders de mogelijkheid om de sensatie van snelheid en competitie uit te dragen op de body van hun bagger", vertelt Brad Richards, VP Design en Creative Director - Motorcycles. "Deze kleurstelling communiceert snelheid en voorwaartse beweging, met lijnen en kleuren die zijn geïnspireerd op Harley-Davidson® racemotoren."

De Apex-kleurstelling heeft een grafische outline op de brandstoftank die een diepe buiging maakt naar de vorm van de tank op de legendarische Harley-Davidson® XR750 flattrack racer. Op modellen met een kuip golft de graphic naar achteren om uit te lijnen met de tank-graphic, met een hoek die snelheid suggereert. De lijnen op het voorspatbord sluiten visueel aan op die op de zijpanelen en zadeltassen, waardoor een vloeiend effect ontstaat. In profiel bekeken, lijkt de motorfiets in beweging te zijn.

De Apex factory custom paint wordt gedurende de rest van de bestelperiode van modeljaar 2022 wereldwijd aangeboden als fabrieksoptie voor negen Harley-Davidson Grand American Touring-modellen:

 

Harley-Davidson® Genuine Motor Parts & Accessories biedt Tour-Pak®-bagagedragers en custom voorspatborden aan die in de Apex-kleurstelling zijn gespoten. Zo kunnen rijders een motorfiets die is besteld met Apex Factory Custom Paint zelf verder customizen.

Ga naar je dichtstbijzijnde Harley-Davidson®-dealer voor meer info over het bestellen van een Harley-Davidson® en accessoires met Apex factory custom paint.

 

Bron: persbericht Harley-Davidson

Geschreven op 8 augustus 2022
© Motoren & Toerisme