Harley-Davidson onthult meer over elektrische Revelation Motor

Nu de LiveWire bijna bij de dealer staat geeft Harley-Davidson steeds meer gegevens over diens elektrische aandrijflijn prijs. Zo weten we nu dat de elektro-magnetische motor een vermogen van 78 kW (105 pk) produceert. Tegelijkertijd bedraagt het maximale koppel 116 Nm.

In tegenstelling tot veel andere elektrische aandrijflijnen in motorfietsen, is de Revelation motor die de LiveWire aandrijft vloeistofgekoeld door een watermantel die rond de krachtbron vervat zit. De Revelation is laag en in de lengterichting in het frame van de LiveWire geplaatst. Een kleine radiator zorgt voor de afkoeling van de koelvloeistof.

 

De LiveWire is aangepast aan twee verschillende oplaadsystemen. Zo kan je hem via de voorziene Level 1-oplader aan een standaard contactdoos opladen. In dat geval laad je per uur het equivalent van 20 km autonomie. Hang je je LiveWire een hele nacht aan de elektriciteitskabel dan is hij volledig opgeladen en heeft hij een volledige autonomie van 235 km.  Daarnaast beschikt de LiveWire ook over de laatste DC Fast Charge (DCFC) snellaad-technologie. Op die manier kan de lithium-ion batterij van 15,5 kWh ook via een zogenaamde Level2-oplader worden opgeladen. Op die manier kan je op 40 minuten je batterij opnieuw opladen van 0 naar 80%. De batterij volledig opladen vergt een uur.

 

Bron: Harley-Davidson

Foto’s: Harley-Davidson.

Geschreven op 16 juli 2019
© Motoren & Toerisme