Harley-Davidson maakt zich op voor 115e verjaardag.

Harley-Davidson viert dit jaar z’n 115e verjaardag en is daarmee één van de oudste motormerken ter wereld. Tijdens de laatste dagen van augustus en het eerste weekend van september worden Harley-Davidson-afficionados van over de hele wereld in Milwaukee verwacht. Harley-Davidson zet dan ook alle zeilen bij om van dit weekend een echt festival te maken.

Harley 150

Om te beginnen is er de HOG Moto Carnival. De HOG (Harley-Davidson Owners Group) viert in Milwaukee z’n 35e verjaardag met een soort van Amerikaanse versie van onze Vlaamse kermis. Verwacht steile wandrijden, accessoiresstands maar ook veel groepsritten. Deze vertrekken vanuit de zeven verschillende Harley-Davidson-dealerships die de agglomeratie rondom Milwaukee rijk is. In die dealerships zullen tegen dan de nieuwe 2019-modellen van Harley-Davidson te zien zijn.

‘The Motor Company’gunt z’n fans ook een kijkje achter de schermen. Van woensdag 29 augustus tot en met vrijdag 31 augustus kan je in de Harley-Davidsonfabriek in Menomonee Falls terecht voor een bedrijfstoer, waarbij je ziet hoe de aandrijflijnen van het merk tot stand komen. Daarnaast kan je ook in de legendarische fabriek aan Juneau Avenue, in Milwaukee zelf, terecht. Het was in die fabriek dat het allemaal begon voor Harley-Davidson. De fans krijgen de tijd om zowel buiten voor de fabriek als in de lobby foto’s te nemen.

Harley 150

Ook de sportievere Harley-Davidson-fans komen aan hun trekken tijdens het 115e verjaardagsfeestje van hun geliefkoosde merk. Zo wordt er een ‘run what you brung’, op de Great Lakes Dragway in het nabijgelegen Union Grove. Wordt er in het pittoreske Little Switzerland, in Slinger, WI aan hillclimbing gedaan en wordt er op vrijdag en zaterdag op Bradshaw beach, aan de oevers van Lake Michigan een heuse strandrace georganiseerd, waarin zowel vintage als moderne Harley’s tegen mekaar uitkomen. Op vrijdagavond staat alles in het teken van Flat Out Friday. Dan wordt er in de Panther Arena, de thuishaven de UWM Panthers uit het College Basketball, Flat Track gereden.

Gedurende het hele weekend kan je ritten door en rond Milwaukee maken, deelnemen in een van de gymhkana’s of gaan feesten op één van de vele ‘street parties’. Op zondag wordt de 115e verjaardag besloten met een grootse parade van alle aanwezige Harley-Davidson-rijders.

Harley 150

Meer informatie over de Amerikaanse festiviteiten rond de 115e verjaardag van Harley-Davidson vind je via deze link: http://www.harley-davidson.com/us/en/milwaukee-115th.html

Geschreven op 22 mei 2018
© Motoren & Toerisme