Future Metal: Kawasaki EV Prototype

Kawasaki onthulde op Intermot 2022 een prototype van z'n toekomstige EV (elektrisch voertuig). De elektrische motorfiets kwam eerder al in actie in augustus tijdens de Suzuka 8 Hours-race. Deze toekomstige elektrische motorfiets was maar één van de onderwerpen tijdens de speech van  Kawasaki Motors Europe-directeur, Mr Masaya Tsuruno. Tsuruno herhaalde nog eens het engagement van Mr Hiroshi Ito, de President van Kawasaki Motors, om wereldwijd tegen 2022 op z'n minst drie elektrische modellen voor te stellen. Mr Tsuruno benadrukte dat het  prototype - dat alleen gedurende de duur van de persconferentie te zien was - de basis vormde voor een echte productie-motorfiets.

 Mr Tsuruno onderlijnde nogmaals Kawasaki's engagement tegenover de verbrandingsmotor, en voegde daaraan toe dat zowel E- als bio-fuels overwogen worden als toekomstige brandstoffen en dat naast waterstof, dat één van de mogelijke koolstof-neutrale brandstoffen van de toekomst kan zijn.

Mr. Tsuruno zei ook dat het bedrijf zich engageert om het merk Kawasaki verder te versterken, en dat door het bieden van producten en diensten die aan de eisen van de klant voldoen, verder onderzoek naar koolstofneutraliteit en andere opportuniteiten.

 

Bron: persbericht Kawasaki

Geschreven op 4 oktober 2022
© Motoren & Toerisme