Future Metal: CF Moto SR C 21 Concept

Dat men bij CF Moto flink aan de weg timmert wisten we al, maar nu blijkt dat die weg ook wel eens heel sportief zou kunnen zijn. Tenminste, zo blijkt uit deze stijlstudie die door CF Moto's Italiaanse designstudio Modena 40 werd gerealiseerd. Overigens is Modena 40 niet in het gelijknamige stadje - ook weleens het 'hart van de supercar valley' genaamd - gevestigd maar in Rimini. De Italiaanse invloed is goed zichtbaar op deze SR C21 Concept. Zo is de voorzijde duidelijk beïnvloed geweest door de Aprilia RSV4 en doet de achterkant dan weer aan die van een Panigale denken. De hoogwaardige componenten van Brembo (remmen, koppelingshendel), Öhlins (vering) en SC Project (uitlaatlijn en demper). Pirelli Diablo Supercorsa's vormen de kers op deze Chinese taart naar Italiaans recept. 

Maar naast de overduidelijke Italiaanse connectie speelt bij deze CF Moto SR C 21 Concept mogelijk ook Oostenrijk een rol. CF Moto heeft al jaren een verregaande samenwerking met KTM een bouwt naast complete motorfietsen ook motorblokken voor de Oostenrijkers. Zou het dan kunnen dat deze SR C 21 Concept voorzien is van de LC8c? Of met andere woorden; het 889 cc metende paralleltwin motorblok dat ook de KTM 890 Duke aandrijft?

Voorlopig blijft het gissen naar het eigenlijke doel van deze CF Moto SR C 21 Concept. Zien we deze sportieveling straks, in modeljaar 2023 bijvoorbeeld, in productie? Of was dit maar een visje dat CF Moto's Italiaanse designstudio uitwierp om zich te laten opmerken?

 

Tekst: BJ

Foto's: CF Moto Press (met dank aan importeur BW Motors)

Geschreven op 22 oktober 2021
© Motoren & Toerisme