Future Metal: BMW F 850 R

Er zijn computer-gegenereerde designschetsen van de nog te lanceren BMW F 850 R opgedoken. Deze beelden werden gevonden bij het Instituto Nacional da Propriedade Industrial (INPI), het Braziliaanse nationale patentbureau.

De F 850 R toont, op de designschetsen althans, alvast een stuk bonkiger, agressiever en gespierder dan z’n voorganger(s). Het minimalistische front lijkt wel een hoofdknikje in de richting van de Japanse concurrentie (Yamaha MT-09 en  Kawasaki Z900). Of zet BMW met deze nieuwe ‘naakte middenklasser’ de aanval in richting KTM’s Duke 790 (die voor 2020 naar een 890-versie zal evolueren)?

Deze Concept 9cento die BMW Motorrad reeds in het voorjaar van 2018 presenteerde zou weleens de blauwdruk voor de nieuwe F 850 RS kunnen zijn.

Hoe dan ook, er zijn zeker gelijkenissen met de Concept 9cento, die BMW Motorrad tijdens het Concorso d’Eleganza in mei 2018 ‘showde’. En zoals de geschiedenis ons eerder al leerde, leunen BMW Motorrads conceptmodellen vaak dicht bij toekomstige productie-modellen aan. Aangezien er ook nog een F 850 RS in de pijplijn blijkt te zitten zou deze weleens erg veel op de Concept 9cento kunnen lijken. Voorlopig blijft het afwachten tot de EICMA, die op 5 november van start gaat.

 

Tekst: Bart Jacobs

Beelden: INPI/BMW Motorrad, BMW Group Press

Geschreven op 17 oktober 2019
© Motoren & Toerisme