Future E-metal: Fuell Flow

De Flow is de eerste creatie van het gloednieuwe e-motormerk Fuell. Fuell is de opvolger van het vroegere boetiekmerk VanguardSpark, eerder ook al bekend als Vanguard. Fuell is een samenwerking tussen voormalig Buell- en EBR-oprichter Eric Buell, de Franse ondernemer François-Xavier Terny en Alfa Romeo F1-teambaas Frédéric Vasseur.

 

De bestaansreden van Fuell draait volgens het merk volledig rond het creëren van vrijheid en emotie door middel van innovatie. De focus ligt daarbij volledig op de ‘Urban Rider. En dat in de breedst mogelijke zin van het woord want naast de Flow lanceert Fuell ook nog de Fluid,  een speedelec.

 

De Fluid is de bijzonder strak vormgegeven speedelec van Fuell. De Fluid wordt eind dit jaar leverbaar.

De Flow is een e-motorfiets voor stadsgebruik, die praktische gebruiksaspecten combineert met innovatieve technologie. Zo is de Flow uitgerust met een bergruimte met een inhoud van 50 liter. Het dashboard van de machine kan geconnecteerd worden met je smartphone en de Flow wordt aangedreven door een motor in het achterwiel. De Flow komt in 2 verschillende versies: een van 11 kW en één van 35 kW. Fuell claimt dat de Flow een autonomie van 160 km zal hebben bij stadsgebruik. De machine zou binnen de 30 minuten volledig kunnen herladen aan een openbaar oplaadpunt.

Voorlopig is Fuell nog karig met technische gegevens van de Flow. De e-motorfiets zal eind maart in New York City, waar de hoofdzetel van het merk is gevestigd, aan de pers en potentiële investeerders worden voorgesteld. De eerste exemplaren van de Flow zouden dan volgend jaar afgeleverd worden. Fuell heeft ook al een hele concrete prijs voor ogen. De basisprijs van de Flow zou € 10.995 gaan bedragen.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Fuell

Geschreven op 5 maart 2019
© Motoren & Toerisme