Foto’s van Indian Challenger opgedoken

Er zijn foto’s opgedoken van de nieuwe Indian Challenger. De uit de kluiten gewassen toermotor wordt zoals bekend door Indians gloednieuw vloeistofgekoeld PowerPlus V-twin blok aangedreven. De Challenger is geen luxe-toermachine, wel een bagger. Opvallend aan de nieuwe Challenger is het lange naar achter gekromde stuur, waardoor de berijder een comfortabele zithouding heeft. Uit de foto’s valt ook af te leiden dat het windscherm van de Challenger verstelbaar is.

 

 

Let op de verschillende standen van het windscherm op beide Challengers.

Met de Challenger opent Indian de aanval op enkele concurrenten op de nog steeds zeer aanzienlijke Amerikaanse cruiser-markt. In de eerste plaats denken we dan aan de Harley-Davidson met de Roadglide, waarvan de Limited en de Special de varianten zijn. Maar ook BMW (met de K 1600 Bagger), Honda met het basismodel van de GL1800 Gold Wing en Yamaha met de Star Eluder. Deze laatste motorfiets is alleen op de Noord-Amerikaanse markt leverbaar.

 Kopie?

Ondertussen valt – vooral bij Amerikaanse Harley-Davidson-dealerships – te horen dat Indian Motorcycle weinig origineel te werk gaat. Zo zou het dochterbedrijf van Polaris alles wat op Harley-Davidson modellen (ogenschijnlijk) ‘lijkt te werken’ kopiëren. Er wordt dan onder andere verwezen naar de Dark Horse-modellen van Indian Motorcycle, waarop zwarte accenten ipv chroom wordt gebruikt. Iets wat Harley-Davidson oorspronkelijk als ‘blacked out’ introduceerde. Ook het RideCommand-systeem op de toermodellen van Indian Motorcycle wordt als een kopie van Harley-Davidsons Boom! Box infotainment-systeem gezien. Ook de stroomlijn van de nieuwe Indian Challenger moet volgens bepaalde Harley-Davidson-verkopers als een kopie van die van de Harley Roadglide beschouwd worden.

 

De stroomlijn van de Challenger lijkt volgens Harley-Davidson-verkopers wel heel veel op die van de Harley Roadglide.

Ondertussen is het nog enkele dagen wachten vooraleer Indian z’n Challenger officieel voorstelt. Wij hebben alvast de indruk dat het merk heftig aan de weg blijft timmeren en als ‘challenger’ van een gevestigde waarde als Harley-Davidson is dat niet zo makkelijk. Maar stilaan begint Indian aan het marktaandeel van ‘The Motor Company’ te knabbelen en dat zowel op de enorme Amerikaanse – die overigens krimpt – als hier in België.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Gears & Gadgets

Geschreven op 28 oktober 2019
© Motoren & Toerisme