Fotoreportage: roadtrip en festival 120-jarig bestaan Harley-Davidson

Boedapest davert op zijn grondvesten. Samen met zevenduizend Harley-Davidson rijders laveren we in een lange parade doorheen de stad. De brede lanen zijn vergeven van enthousiaste toeschouwers alsof de Tour de France paseert. Één hand wuivend en het andere filmend met de smartphone in de hand. Een tafereel dat zich kilometerslang voortzet. Iedereen die nog lag te slapen is nu zeker wakker om mee met ons het 120-jarige bestaan van een Amerikaans icoon te vieren.

Harley-Davidson bestaat maar liefst 120 jaar en dat moet gevierd worden. Deze mijlpaal wordt niet enkel in Milwaukee gevierd, want ook de aanhang in Europa krijgt zijn kans om een groots feest bij te wonen. Boedapest is de gaststad om maar liefst 100.000 Harley-Davidson enthousiastelingen te ontvangen. Knettergek gewoon. De Benelux-organisatie had het lumineuze idee om in plaats van op en af te vliegen al roadtrippend naar Boedapest te gaan. Niet vanuit Amsterdam of Brussel maar vanuit München om zo nog een groot deel van de Alpen mee te nemen in wat een epische roadtrip moet worden. Helemaal episch omdat we met enkele feestmodellen in de huidige line-up op stap gaan.

In de september editie van Motoren & Toerisme vind je het integrale verslag van onze belevenissen maar geniet nu alvast van de kleurrijke foto's. 

Fotoreeks roadtrip van München naar Boedapest via Oostenrijk. 

Fotoreeks Harley-Davidson festival in Boedapest. 

Tekst: Charly de Kinderen 

Foto’s: Pien Meppelink, Flink21

Geschreven op 6 juli 2023
© Motoren & Toerisme