Engels politiekorps vernietigt motorfietsen van ‘hooligans’

Het politiekorps van het Britse graafschap Northamptonshire heeft eind vorige maand een grote partij in beslag genomen motorfietsen laten vernietigen. De motorfietsen werden gebruikt voor ‘voortdurend storend en gevaarlijk rijgedrag’. 

Storend rijgedrag van motorrijders is één van de focussen van het korps in Northamphtonshire en dat na klachten van bewoners over het hele graafschap, die het over een asociaal rijstijl hadden, die de levenskwaliteit van omwonden zou aantasten. De harde aanpak van dit probleem door het korps van Northamptonshire resulteerde in een groot aantal in beslag genomen motorfietsen dat zogenaamd ‘gecompacteerd’ werd. Daarna werden de wrakken daarvan publiek tentoongesteld op Queens Square in hoofdplaats Corby.

Supertintendent (Britse term voor hoofdcommissaris, red) Kev Mulligan vertelde over de actie van de Northamptonshire Police het volgende: “Storend rijgedrag mag dan voor de rijders zelf onschuldig lijken, maar hun gedrag veroorzaakt wel echte miserie en angst bij onze lokale inwoners. En dat pikken we niet. Mensen mogen in hun buurt niet met zo’n gedrag opgescheept worden. Als enthousiast motorrijder weet ik zelf hoe geweldig het is om op je motorfiets te stappen en ermee weg te rijden. Maar er is echter geen excuus om dat op een gevaarlijke manier te doen. Niet alleen brengt de rijder zichzelf daarmee in gevaar, maar ook omstaanders lopen op die manier risico. We hopen dat ons optreden van vorige maand een duidelijke boodschap stuurt naar onze gemeenschappen dat we naar hun verzuchtingen luisteren en dat dergelijk asociaal gedrag niet getolereerd zal worden.”

 

Tekst: BJ

Bron: Northamptonshire Police

Foto’s: Northampthonshire Police

Geschreven op 25 augustus 2020
© Motoren & Toerisme