Een laatste motorgroet

Het overlijden van een geliefde is een zwaar thema, maar we krijgen er allemaal ooit mee te maken. Tegenwoordig is het al langer geen taboe meer om af te stappen van het klassieke draaiboek tijdens de uitvaartplechtigheid en ook hier speelt de trend van personalisatie. Hobby’s en interesse staan tijdens deze gedenking centraal en DELA speelt hier op in met een motoruitvaart op maat.

“Uitvaarten blijven al lang niet meer beperkt tot een klassieke ceremonie. Waarom zou men ook slechts kiezen voor de traditionele ceremoniewagen? Zeker als een dierbare overledene de vrijheid, kracht en het ronkende geluid van zijn motor verkoos. Voor veel liefhebbers is motorrijden zoveel meer dan een hobby. Het is een échte passie. De vraag om de liefde voor de motorfiets op te nemen in de ceremonie komt dan ook geregeld voor. Vandaar dit initiatief ” aldus Marysia Kluppels van uitvaartspecialist DELA

Een pakkend afscheid

DELA biedt de motoruitvaart aan als een afscheid dat helemaal in het teken staat van de liefde voor het motorrijden. De nabestaanden kiezen zelf welke uitvaartelementen ze in de plechtigheid willen verwerken:

  • Een ‘laatste rit’ met een colonne motorrijders. Hiervoor kan zowel het geliefde motorvoertuig van de overledene gebruikt worden als de “rouwmotor” van DELA.

  • Een al dan niet gepersonaliseerde urne of kist vervoerd op het rouwvoertuig.
  • Opbaring in het clubhuis en eventueel in de motorkledij van de overledene.
  • De kist versierd met insignes, badges, tekening of foto van de motor of bepaalde kleuren van het favoriete motormerk.
  • Gepersonaliseerd drukwerk in de stijl van de motorclub of met tekening /foto van de motor In geval van crematie is een motor-asjuweel eveneens mogelijk.
  • Ornament of gedenkplaat met logo of afbeelding van de motor. 

Meer info en getuigenissen vind je terug op: https://www.dela.be/nl/uitvaart-verzorgen/tijdens-de-uitvaart/uitvaartmogelijkheden/motoruitvaart

motoruitvaart 2

Foto's: DELA

Geschreven op 25 oktober 2019
© Motoren & Toerisme