Een Kawasaki Versys 1000 is er voor iedereen.

Hier is de Kawasaki Versys 1000. Met zijn sportieve viercilinder krachtbron is de Versys al jaren een topper in het allroad-segment en met drie verschillende uitvoeringen is er een Versys voor iedereen.

De drie uitvoeringen beschikken over een krachtige viercilinder: met 120 pk vermogen en 102 Nm koppel kom je niets te kort en word je op je wenken bediend of dat nu in het woon/werk-verkeer is of de horizon tegemoet rijdt tijdens een lange vakantietrip. De Versys 1000 is de droommachine voor alle werk.

Het aluminium frame in combinatie met de lange veerwegen en 17 inch wielen zorgt voor veel rijcomfort en een uitstekend stuurgedrag. Deze eigenschappen maken van de Versys 1000 een absolute topper in zijn klasse.

De vraag is niet welke allroad motor. De vraag is welke uitvoering van de Versys.

Versys 1000

Versys 1000 is het basismodel van de Versys. Toch is de uitrusting van deze versie al bijzonder volledig. Standaard aan boord zijn bijvoorbeeld hightech features als instelbare tractiecontrole, bochten-ABS, twee rijmodi, cruise con- trole en rondom led-verlichting. Voor € 13.399,00 rijd je het avontuur tegemoet. Een scherpe prijs voor een, comfortabel, krachtig en mooi afgewerkte Kawasaki Versys 1000. Dat is kortom, heel veel motor voor die prijs.  

VERSYS 1000 S

Motorblok en rijwielgedeelte zijn hetzelfde als bij de Versys 1000, maar de S doet er nog heel wat bij om het rijplezier te vegroten: met vier in plaats van twee rijmodi, bochtenverlichting, luxe en groot kleuren TFT-display mét bluetooth-connectiviteit en een quickshifter voor soepel op- én terugschakelen zonder de koppeling te hoeven gebruiken.

Voor het comfort van de piloot  is de Versys 1000 S voorzien van handvatverwarming, een set handkappen en een hogere ruit, die het bovenlichaam perfect uit de rijwind houdt. De Versys 1000 S is met al dat extra rijplezier en comfort nog steeds betaalbaar met een prijs van  € 16.099,00.

Versys 1000 SE

Dit paradepaardje heeft alle features van het S-model. Maar daar komt nog wat bij: semi-actieve vering van Showa met Skyhook-technologie. De vering past zich voortdurend aan de veranderende wegomstandigheden aan en daardoor wordt de verticale positie van de motor zo min mogelijk verstoord, wat het stuurgedrag en het rijcomfort naar een nog hoger plan tilt. De SE-uitvoering is er voor € 17.699,00 en is een topmodel waarmee elke kilometer een plezier wordt.

Maak je Kawasaki Versys nog completer

Standaard zijn de Versys 1000-modellen van Kawasaki al heel compleet, maar met de volgende drie accessoirepakketten kun je deze topper naar het volgende niveau brengen.

Tourer-pakket €799
Mono-key zijkoffers met luxe binnentassen.

Tourer Plus-pakket €1.349
Mono-key zijkoffers met luxe binnentassen, led-mistlampen, GPS-steun en framesliders.

Grand Tourer-pakket €1.749
Mono-key zijkoffers met luxe binnentassen, 47-liter-topkoffer met rugsteun en luxe binnentas, led-mistlampen, GPS-steun en framesliders.

Geschreven op 26 juli 2022
© Motoren & Toerisme