E-Metal: Harley-Davidson geeft meer duidelijkheid over LiveWire

Naast nieuws van Honda en Quadro Vehicles, was er ook Harley-nieuws te rapen op het Autosalon van Genève. The Motor Company stelde er naast de LiveWire nog drie andere elektrische voertuigen (EV’s) tentoon. Harley-Davidson kondigde er ondermeer aan dat het vanaf april Europese bestellingen voor de revolutionaire LiveWire zal opnemen.

Misschien wel nog belangrijker was het feit dat Harley-Davidson in Genève ook de uiteindelijke specificaties van de LiveWire vrijgaf. De eerste elektrische Harley zal  in 3 seconden van 0 tot 97 km/u accelereren.  De topsnelheid van de LiveWire bedraagt net geen 180 km/u.

De autonomie van de LiveWire zal in een stedelijke omgeving 225 km bedragen. Bij snelweggebruik, aan een gemiddelde snelheid van 70 mph (of 113 km/u) bedraagt de autonomie 142 km. Deze afstanden werden tijdens officiële tests van de Motorcycle Industry Council (MIC), de Amerikaanse tegenhanger van FEBIAC, vastgesteld.

De LiveWire zal standaard voorzien van DC Fast Charge-technologie. Zeg maar een gelijkstroom-snellader. Daardoor is na 40 minuten de batterij voor 80% herladen. Een volledige oplaadbeurt duurt 60 minuten.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Harley-Davidson

 

 

Geschreven op 5 maart 2019
© Motoren & Toerisme