Ducati veilt Panigale V4 25° Anni. 916 voor Carlin Dunne Foundation

Ducati heeft een liefdadigheidsveiling aangekondigd ter ondersteuning van de onlangs opgerichte Carlin Dunne Foundation welke is opgezet om de herinnering aan de Ducati racelegende Carlin Dunne levend te houden. Carlin heeft vele successen behaald en is ondermeer vier keer kampioen van de Pikes Peak International Hill Climb geworden. Zijn verlies is nog altijd sterk voelbaar in de internationale motorwereld.

Een gelimiteerde editie van de Panigale V4 25° Anniversario 916 - nummer 5 van 500 genummerde motorfietsen, ter ere van Carlin Dunne's startnummer – is sinds 5 september beschikbaar om op te bieden. De veiling loopt tot 15 september. De motor is gehomologeerd voor de VS en heeft een waarde van 42.500 dollar. De opbrengst van de veiling zal worden gedoneerd aan de stichting die is opgericht ter nagedachtenis van Carlin en zal dienen als startkapitaal voor diverse activiteiten. De laatste transactie moet worden gedaan via een Amerikaanse dealer. 
De veiling kan u hier volgen:   https://www.ebay.com/itm/233333233744

Naast de motor heeft Ducati World Superbike rijder, Chaz Davies in het kader van deze veiling zijn racepak beschikbaar gesteld waarin hij tijdens het 2019 World Superbike Laguna Seca race weekend heeft gewonnen. Dit racepak was speciaal ontworpen als onderdeel van de onthulling van de Panigale V4 25° Anniversario 916 in een kleurstelling geïnspireerd op Carl Fogarty’s pak uit de tijd van de 916 Superbike. 

De Carlin Dunne Foundation werd opgericht na Dunne's overlijden om zijn nalatenschap voort te zetten door te helpen bij de ontwikkeling van preventieve middelen en revalidatieprogramma's ter ondersteuning van extreme sporters die gediagnosticeerd zijn met en/of het risico lopen op het krijgen van het Hersenschuddingssyndroom, Chronische Traumatische Encefalopathie (CTE) en traumatisch hersenletsels. Daarnaast, en los van de Panigale V4-veiling, is de Carlin Dunne Foundation ingeschreven in het eBay for Charity-programma, waarin mensen en organisaties de Carlin Dunne Foundation rechtstreeks kunnen steunen door de Carlin Dunne Foundation te selecteren als hun favoriete liefdadigheidsinstelling bij het plaatsen van een object. Voor meer informatie over de Carlin Dunne Foundation, bezoek: www.carlindunne.org.

De aankondiging van de veiling valt ook samen met de aanvang van een Carlin Dunne Memorial Weekend (Celebration of Life) dat in Santa Barbara wordt gehouden. Voor meer informatie over de viering kunt u terecht op: carlindunne5.com/celebration.

 

Bron: Ducati Media House

Foto: Ducati Media House

Geschreven op 9 september 2019
© Motoren & Toerisme