Ducati teaset ‘25° Anniversario 916' met Foggy

Het is dit jaar vijfentwintig jaar geleden dat Ducati de 916 op de markt bracht. Ontworpen door de legendarische Massimo Tamburini groeide de 916 al snel uit tot een iconisch model. Een model dat zowel successen boekte op de showroomvloer als op het circuit.

Om deze belangrijke verjaardag te vieren, gaat Ducati de Panigale V4 25° Anniversario 916 lanceren. Deze gelimiteerde editie van de Panigale V4S zal in 500 gelimiteerde exemplaren worden geproduceerd. De ‘25° Anniversario 916’ is voorzien van een originele livrei en exclusieve race-componenten. Ducati stelt de machine morgenavond voor in het Californische Pebble Beach (ter gelegenheid van de Amerikaanse ronde van het WK Superbike). 

De Panigale V4 25° Anniversario zal in het bijzijn van de Britse motorrace-legende Carl Fogarty worden onthuld. Fogarty won in de jaren ’90 drie Superbike-wereldtitels op een Ducati 916.

De fabrieks-Panigale V4 R’s van Alvaro Bautista en Chaz Davies zullen dit weekend, op Laguna Seca voorzien zijn van dezelfde graphics als de Panigale V4 25° Anniversario 916.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Ducati Media House

Geschreven op 11 juli 2019
© Motoren & Toerisme