Ducati Hypermotard 698 Mono RVE is de “Moto più bella” van EICMA 2023

Ducati's nieuwe eencilinder Hypermotard 698 heeft al een eerste prijs beet.

Na 17 voorgaande edities mag je al stilaan van een traditie spreken, als het over de verkiezing van de  “Moto più bella” van de EICMA gaat. Een verkiezing die de beursorganisatie jaarlijks samen met het gekende Italiaanse blad Motociclismo op poten zet. Het hoeft niet te verbazen dat het vaak, zeg maar meestal, een Italiaans merk is dat de prijs voor mooiste motorfiets van de EICMA uit de brand sleept. Voor Ducati betekende de verkiezing van de Hypermotard 698 Mono RVE, al de 12e bekroning op 18 edities. 

Dit is Ducati's nieuwe eencilinder: Hypermotard 698 Mono

De bezoekers van EICMA 2023 en de lezers van Motociclismo kozen massaal voor de RVE-versie van de Hypermotard 698 Mono RVE. In totaal ging de nieuwe Ducati eencilinder met zo'n 35% van de ca. 25.500 uitgebrachte stemmen aan de haal. Het was Andrea Ferraresi, de directeur van Ducati's designstudio Centro Stile Ducati, die gisteren de felbegeerde award in ontvangst mocht nemen. 

De Hypermotard 698 Mono RVE is het eerste Ducati-model dat door het nieuwe Superquadro Mono eencilinderblok wordt aangedreven. Tevens, is de Hypermotard ook de eerste bouwsteen van een nieuw Ducati-programma, waarin de constructeur zich op de ontwikkeling van ondermeer cross- en enduromotoren gaat richten. 

Ducati presenteert Superquadro Mono motor

De nieuwe Hypermotard 698 Mono zal leverbaar zijn vanaf januari en dat zowel in de winnende RVE-kleurstelling als in het traditionele Ducati rood. 

 

Tekst: BJ

Foto's: Ducati Media House

Geschreven op 13 november 2023
© Motoren & Toerisme