Dit is de Calibro, de nieuwste cruiser van Moto Morini

Een Amerikaanse stijl met wat Italiaanse peper, zo beschrijft Moto Morini zijn allernieuwste cruiser. Ze brengen niet één, maar wel twee versies van de Calibro uit, de Standard en de Bagger. Goed nieuws voor de A2-rijder: de Calibro is ook verkrijgbaar op 35 kW.

Moto Morini noemde dit model Calibro, wat ‘gekalibreerd’ betekent, om erop te wijzen dat het een weloverwogen motorfiets is. Achter de Amerikaans geïnspireerde stijl zou ook een sportief en dynamisch chassis schuilen, net als een performant motorblok. De 693 cc grote tweecilinder-in-lijn produceert 50,8 kW (69 pk) aan 8500 opm. Dit nieuwe motorblok van Moto Morini lijkt gebaseerd op het 649 cc motorblok van de Seiemmezzo en de X-Cape. De Calibro bereikt zijn grotere cilinderinhoud met een iets langere slag.

De Calibro Bagger

De Calibro komt in twee uitvoeringen: de Standard en de Bagger. Beiden gebruiken hetzelfde motorblok met riemaandrijving. De Bagger onderscheidt zich met harde zijkoffers (2 x 19 liter), een "batwing"-voorkuip en windscherm. De Standard is verkrijgbaar in twee kleuren: Fire Red en Shark Grey, de Bagger enkel in Quartz Black.

Beide modellen komen met een metalen benzinetank van 15 liter en LED-koplamp. Een zithoogte van 725 mm moet de Calibro toegankelijk maken voor een breed publiek. Het duozadel is makkelijk te verwijderen en er is ook een optioneel afdekkapje verkrijgbaar.  

Moto Morini Calibro
Motor: vloeistofgekoelde tweecilinder lijnmotor viertakt
CI: 693 cc
Drooggewicht: n.b.kg
Rijklaar gewicht: n.b.kg
Vanaf: € 7.599,00

De Calibro komt met een klassieke telescopische voorvork (niet regelbaar) en stereovering achteraan (veervoorspanning instelbaar). Het dashboard oogt klassiek, met een analoge toerenteller en een ingezette digitale display voor je snelheid, brandstofniveau, tripmeter en versnellingsindicator. Tot slot krijg je ook standaard een USB-aansluiting waarmee je je toestellen kan opladen.

Calibro Standard

In België zal de Calibro Standard vanaf eind augustus leverbaar zijn vanaf € 7.599. De Calibro Bagger is vanaf eind september leverbaar voor € 8.499. 

 

Samenstelling: Runa Swiggers

Persbericht en foto's: MotoMondo

Geschreven op 3 juli 2024
© Motoren & Toerisme