Dealernieuws: De Baets Motors & More wordt nieuwe Yamaha-dealer in Hasselt

Vanaf komend weekend is Hasselt met de opening van het gloednieuwe De Baets Motors & More een motorzaak rijker. De motorzaak in de Limburgse hoofdstad zal exclusief Yamaha verdelen.

Voor ondernemer Danny De Baets is de opening van een eigen motorzaak de realisatie van een jeugddroom. Bij motorsportliefhebbers, en dan vooral crossfans, doet Danny’s naam mogelijk een belletje rinkelen. Begin jaren ’90 maakte hij – samen met die andere Limburgse Danny (Theybers, nvdr) het mooie weer in de Beloften-categorie van de Belgische Motorrijdersbond. Een GP-topper worden zat er niet in voor De Baets maar hij zou wel lang mee het mooie weer maken in het amateurcross-gebeuren.

Eigenlijk wou ik al langer een motorzaak beginnen, maar uiteindelijk heb ik destijds voor auto’s geopteerd”, zegt zaakvoerder Danny. “Met MG, Sangyong en Suzuki verdelen we nu drie merken in héél competitieve marktsegmenten. Maar de oude droom om iets met motorfietsen te doen was er nog steeds. We zijn al drie jaar bezig met dit traject. Dat we uiteindelijk bij Yamaha terecht kwamen was ergens wel logisch. In m’n jeugd reed ik altijd al op Yamaha’s en ik heb m’n crosscarrière ook op een blauwe machine afgesloten. Dat was destijds bij het KEMEA-team van Hans Corvers, die nu het Monster Energy Yamaha MX2-fabrieksteam leidt.”

De Yamaha YZ250F waarmee Maxime Renaux vorig jaar wereldkampioen MX2 werd, siert de gloednieuwe showroom van De Baets Motors & More.

We gaan in onze nieuwe winkel ook crossmotoren verkopen, al was dat oorspronkelijk zeker niet de bedoeling. Maar Yamaha heeft nu eenmaal een heel compleet gamma. In principe gaan we alle tweewielers verkopen, van de elektrische scooters tot de sportmodellen. Daar komen straks ook nog eens de elektrische fietsen van het merk bij, maar ook de quads en de side-by-sides van Yamaha. Naast de verkoop en onderhoud van Yamaha-producten gaan we ook de kledij- en accessoire-lijnen van het merk verdelen, alsook kledij van Alpinestars.”

De Baets Motors & More heeft uiteraard ook de kledinglijn van Yamaha in huis.

De Baets Motors & More gaat nu zaterdag en zondag van start met een openingsweekend en dat telkens van 9u30 tot 17u.

Je vindt De Baets Motors & More aan de Diepenbekerweg 24, te 3500 Hasselt.

Facebookpaginahttp://www.facebook.com/debaetsmotors

 

Tekst: BJ

Foto's: De Baets Motors & More

 

 

Geschreven op 13 april 2022
© Motoren & Toerisme