De 3 favoriete bestemmingen van: Patrick De Smet

De komende weken maak je op deze fijne website kennis met de favoriete motorbestemmingen van de redactieleden. Dat kan een land, een streek, een route of gewoon een heel mooi stuk weg zijn. Toerexpert Patrick De Smet trapt de reeks af met zijn persoonlijke top 3:

1.  Walcheren

Kilometers rijplezier verscholen achter duinen, dwalen tussen water, een frisse neus halen op de dijken… dromen aan de monding van de Schelde en kijken in de branding van de Noordzee. Altijd wind om je heen. Kleine dorpen, grote dorpen…pittoresk… Leuke motorbaantjes, recht met af en toe de kronkel die je nodig hebt. Van Middelburg tot Vlissingen, Zoutelande, Domburg, schilderachtig Veere en het leuke Goes…met alles daartussen.

2. Kent en East-Sussex

Geschiedenis ademen, wegdromen…steevast met als uitvalsbasis Eastbourne. Victoriaanse hotels kleuren de kustlijn. Folkstone, Ry, Hastings…met in Eastbourne de witte krijtrotsen van Beachy Head en even verder Seven Sisters. Tot rust komen na een beklijvende motorroute…genieten van het zoute water dat tegen de witte krijtrotsen aanschuurt. Verwonderd kijken naar de erosie door de tand des tijds. Vervolgens het binnenland induiken langs kronkelwegen, beladen met groen. Kleine stadjes en dorpjes met overal de gezegende pubs waar je tijdloos drinkt, eet en teruggaat.

3. Morvan

De Morvan is regen, vermengd met zonneschijn… Het een wisselt het ander af net als de landschappen die bekoren, aantrekken. Typisch Franse stadjes waar zelfs ene François Mitterand zijn geboortegrond vond. Gehuchten, verweesde dorpjes…verschillende dialecten en droombaantjes voor de motorrijder. Cirkelen rond meren, vol bewondering de Romaanse bouwwerken aanschouwen. Ommuurde vestingssteden binnenrijden als een ridder die verovert… Kastelen ontdekken die zondermeer opduiken tussen het groen.

 

Tekst en foto's: Patrick De Smet

Geschreven op 23 maart 2022
© Motoren & Toerisme