De 3 favoriete bestemmingen van: Charly de Kinderen

Charly de Kinderen mag dan het jongste lid van de Motoren & Toerisme-redactie zijn, toch heeft al heel wat toerervaring. In de afgelopen drieënhalf jaar reisde Charly zowat heel Europa af voor testwerk, maar in z'n vrije tijd zoekt hij het ook weleens op een ander continent. Eén aspect komt altijd terug in z'n favoriete top3; Charly houdt van rijden in de bergen.

1. Oman

Ik besef dat deze bestemming absoluut geen evidentie is maar het heeft te veel troeven in de hand om niet te vermelden. Allereerst is de lokale bevolking uitermate vriendelijk, dit vertaalt zich ook in een groot veiligheidsgevoel waarbij het de norm is om je helm en zelfs motorsleutels gewoon achter te laten op de motor. Doordat Oman beste wat geld heeft dankzij olie-inkomsten kan het zijn wegen goed onderhouden die door een grote verscheidenheid aan landschappen lopen. Denk aan verlaten bergwegen, eindeloze kustwegen en kaarsrechte woestijnwegen. Tot slot is Oman nog niet bekend bij het grote publiek en is het er ideaal motorweer tijdens onze donkere wintermaanden.

2. Noorwegen

Weliswaar in Europa maar ook niet bij de deur. Toch geldt Noorwegen naar mijn ervaring tot een opeenvolging van verbazingwekkende landschappen die gelinkt worden met de meest spectaculaire wegen. Vertrekken in Bergen om vier dagen later te eindigen in Trondheim. Naast het buiten en binnenrijden van beide steden kan je elke kilometer als memorabel noteren, genieten van de omgeving stopt gewoon nooit in Noorwegen. Helaas zijn er twee details die mij weerhouden om Noorwegen als perfecte bestemming te bestempelen. Het Scandinavische land staat niet meteen bekend als budgetvriendelijk en de soms absurde snelheidsbeperkingen met astronomisch hoge boetes zullen de snellere motorrijder zenuwachtig maken.  

3. Zuidelijke Alpen

Simpelweg omdat je nooit bent uitgekeken op deze bergketen. Met een degelijke reismotor ben je op een dag aan de voet van deze mastodonten en als de trip niet te strak georganiseerd is kan je volgens de weersomstandigheden nog alle kanten uit. Daal je af naar de Franse kust of trek je richting de Italiaanse meren. Zoek je enkele cols op of zak je toch weer af richting het binnenland. De mogelijkheden zijn eindeloos net als de kronkelende wegen die je doen beseffen waartoe jij en je motor in staat zijn. Tel daarbij de talloze slaap en eetgelegenheden op en we kunnen ons eeuwig vermaken in deze contreien.

 

Tekst: Charly de Kinderen

Foto's: Charly De Kinderen (Oman), Pien Meppelink & Jaco van de Kuilen (Noorwegen), Honda (Alpen

 

 

 

Geschreven op 5 april 2022
© Motoren & Toerisme