CF Moto lanceert Zeeho

Dat de Chinezen niet stil zitten weten we ondertussen maar al te goed. Zo lanceert CF Moto een nieuw merk van elektrisch voertuigen onder de naam Zeeho. Als eersteling laten ze een scooterconcept op de wereld los. 

De scooter krijgt de cryptische naam Cyber Concept. Het design is gewild futuristisch, zoals dat wel vaker gebeurt bij concepten, maar CF Moto, of Zeeho, maakt zich sterk dat de productie in 2021 van start zal gaan. Zij het in eerste instantie voor de Chinese markt. 

De elektrische scooter wordt aangedreven door een watergekoelde elektromotor die 10 kW en een stevige 213 Nm levert. Daarmee moet hij bijzonder vlot sprinten naar z'n topsnelheid van 110 km/u. De compacte batterij heeft een capaciteit van 4 kWh en zou je in theorie 130 kilometer ver moeten kunnen brengen. Een ideale afstand voor de doorsnee forens dus. In een half uurtje kan je tot 80% van de batterij bijladen.

Om de ambities te onderstrepen doet CF Moto een beroep op gereputeerde toeleveranciers, zoals Pirelli voor de standaard banen en Brembo voor de remmenwinkel. Connectiviteit met een app mag natuurlijk niet ontbreken om het jonge volkje waar dit voertuig op mikt te charmeren.    

Geschreven op 17 december 2020
© Motoren & Toerisme