Cafeïneshot op wielen

Husqvarna stelt de FC 450 ROCKSTAR EDITION modeljaar 2019 voor, een opwindend nieuw productiemodel dat de basis vormt voor de crossmotoren die gebruikt zullen worden door Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing's AMA Supercross kampioenen Jason Anderson en Zach Osborne.

Dit tweede model van de FC 450 Rockstar editie toont een eerbetoon aan de succesvolle samenwerking tussen Husqvarna en Rockstar Energy Drink, en zal in gelimiteerde oplage beschikbaar zijn vanaf januari 2019, prijzen zijn niet bekend. 

Buiten de herkenbare factory look zijn ook enkele vitale organen aangepakt. Een nieuwe CP-gesmede box-in-box zuiger en een nieuwe Pankl-drijfstang moeten voor minder frictie en de beste prestaties zorgen. Het geluid wordt gedempt door een FMF 4.1 RCT en is kleiner dan normaal waardoor het minder rap kan beschadigen, tevens is het dichter tegen de motor voor een beter zwaartepunt. De geheel nieuwe CNC-gefreesde drievoudige stuurklemmen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium voor een zeer responsieve en soepele stuurinrichting. De lijst met upgrades wordt aangevuld met een nieuwe set geanodiseerde D.I.D DirtStar-velgen. 

Geschreven op 26 december 2018
© Motoren & Toerisme