Bridget McCutchen wil als jongste vrouw ooit op een motorfiets de wereld rond

Met wereldreizen zijn er geen prijzen te verdienen – al is de ervaring al een prijs op zich – maar je kan er wel records mee breken. Dat van jongste motorreiziger die om de wereld reist bijvoorbeeld. Momenteel staat dat wereldrecord op naam van Henry Crew, die z’n werelreis op z’n 23e wist af te ronden. Bridget McCutchen uit de Amerikaanse staat Wisconsin wil dat record niet alleen scherper stellen maar ook de allerjongste vrouw zijn die rond de wereldbol rijdt.

Bridget op de Salar de Uyuni, 's werelds grootste zoutvlakte, in Bolivia. Foto: Instagram.com/Bike.Will.Travel/

Dat huzarenstukje wil Bridget klaren op Mab, want zo noemt ze haar trouwe Kawasaki Versys X-300. Ze begon haar reis in september vanuit Wisconsin en reisde eerst westwaarts richting de staat Washington om van daaruit, via Oregon en Californië naar Mexico af te zakken.

In Ecuador werd Bridget voor 't eerst tijdens de reis met een lekke band geconfronteerd. Gelukkig kan ze binnenbanden plakken. Foto: Instagram.com/Bike.Will.Travel

Het plan is om nadat ze door Zuid-Amerika gereisd is, MAB in te schepen naar Marokko en van daar de reis verder te zetten in Noord-Afrika en Europa.

Je kan Bridget op haar wereldreis – en recordpoging volgen via haar website: two-wheels-round.com.

Tekst: BJ

Foto's: Instagram.com/Bike.Will.Travel

 

 

Geschreven op 16 februari 2023
© Motoren & Toerisme