BMW Motorrad Welt binnenkort in Berlijn

Voor zij die het ontgaan zijn, 2023 is niet zomaar een jaar voor BMW Motorrad. Het Duitse merk bestaat honderd jaar en deze gelegenheid is het perfecte excuus voor allerlei nieuwe initiatieven. Het laatste daarvan is de aankondiging van een nieuw ervaringscentrum nabij Berlijn. 

Enkele weken geleden waren we nog te gast op een groot feest in Berlijn om deze speciale verjaardag te vieren. We kregen toen een overzicht te zien van het verleden, het heden en de toekomst met de lancering van de elektrische CE 02 als hoogtepunt. Deze expositie was tijdelijk maar nu kondigt BMW Motorrad een permanent ervaringscentrum aan. 

BMW viert dubbel en blikt vooruit

Spandau

De BMW Motorrad Welt, zoals het nieuwe concept zal heten, wordt pal in het productiecentrum geplaats bij de fabriek in Spandau. Op deze iconische locatie worden motoren geassembleerd sinds 1969. BMW Motorrad Welt moet over een oppervlakte van 1.000 vierkante meter het “home of the brand” worden en zal een verbinding vormen tussen de klanten en de werknemers. Die 2.200 paar handen zorgen ervoor dat er elke 60 seconden een motor van de band rolt, of 900 per dag. 

Activiteiten

In dit nieuwe centrum kan je uiteraard de huidige line-up bekijken, aangevuld met afwisselende exposities. Ook het uitgebreide gamma aan bijpassende kledij krijgt hier een prominente plaats. Onder begeleiding kan je ook de fabriek bezichtigen om het productieproces te leren kennen. Tot slot kan je de ruimte ook afhuren voor unieke events. Op 28 september opent het nieuwe ervaringscentrum zijn deuren voor de pers, politici en ambassadeurs van het merk. Op 29 september zal hier ook de prijs worden uitgereikt voor de BMW Motorrad Customizing Championship op basis van de R 18. Vanaf de dag nadien is het grote publiek welkom om de Duitse supermacht in motorland beter te leren kennen. Foto's van het centrum zijn er voorlopig niet dus moeten we het doen met deze renders. 

BMW R 18
Motor: lucht/oliegekoelde tweecilinder boxer viertakt
CI: 1.802 cc
Rijklaar gewicht: 345kg
Vanaf: € 21.580,00

Tekst: Charly de Kinderen

Foto's: BMW Motorrad

Geschreven op 25 juli 2023
© Motoren & Toerisme