BMW International GS Trophy: Dag 6

Dag zes van de BMW International GS Trophy Oceania een ‘overgangsdag’ noemen, zou wat overdreven zijn, toch moesten er maar liefst 440 km afgelegd worden. Het merendeel daarvan, 330 km, verliep over geasfalteerde wegen. De overige 110 km bestond uit bergpaden en gravelwegen, waarbij ook menige stroom doorwaad moest worden.

Reeds vroeg op de dag kregen de rijders de eerste en enige proef voorgeschoteld. De zogenaamde ‘Rent-a-Ride’ was een trialproef waarbij twee leden van ieder team mekaars tijd zo dicht mogelijk moesten zien te benaderen, en dat onder leiding van het derde teamlid. Zonder stopwatch was dat beslist geen sinecure. De dag verliep verder in zeer wisselende weersomstandigheden. De deelnemers aan de BMW Motorrad International GS Trophy werden voor het eerste geconfronteerd met het fenomeen “Four seasons in one day”, waar het Zuidereiland bekend voor is.

Na maar liefst 11 uur in het zadel eindigde de dag aan de boorden van Lake Tekapo. Lake Tekapo is een stuwmeer in het voorgebergte van de Southern Alps. In die Southern Alps, de bergketen die het zuiden van het Zuidereiland beheerst, vindt de komende dagen de finale plaats van deze International GS Trophy Oceania. Na dag 6 leidt Zuid-Afrika voor Frankrijk en Italië.

 

Videoverslag International GS Trophy dag 6:

Foto en video: YouTube.com/BMW Motorrad

Bron: BMW Group Press

Geschreven op 15 februari 2020
© Motoren & Toerisme