Belgische motorgebeuren komt tot stilstand door Coronavirus

De draconische maatregelen die de Belgische federale regering ter bestrijding van het Coronavirus oplegt hebben ook gevolgen voor motorevenementen. Tot en met 3 april zijn alle recreatieve en sportieve evenementen verboden. Dat betekent dat er een hele rist aan geplande treffens en toerritten met één pennentrek van de kalender verdwenen. Gisterennamiddag werd al duidelijk dat de geplande toerevenementen van de VMBB niet konden plaats vinden, nadat Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) een streep trok door alle geplande sportmanifestaties.

Een aantal organisatoren van andere evenementen begon zich misschien al in de handen te wrijven bij het zien van deze annulaties. Maar hun eventueel leedvermaak was dan toch maar van korte duur, want gisterenavond viel dan ook over hun organisaties finaal het doek. En dus verdwijnen na de VMBB-evenementen ook die fan hun Waalse tegenhanger FMWB, van de VMF en alle andere, onafhankelijke toerevenementen van de kalender. Ook de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) kon niet anders dan de stekker uit de grootst opgezette dag van de Motorrijder trekken.

Werking BMB plat

Het Coronavirus heeft niet alleen toerevenementen in z’n greep maar ook motor sportwedstrijden - nu zijn ook de in Wallonië geplande evenementen geannuleerd – en heeft zelfs invloed op de werking van de federaties. Zo heeft de Belgische Motorrijdersbond (BMB) voorlopig alle stages en vergaderingen, waaronder  de zeer belangrijke algemene vergaderingen van zowel vleugelfederaties VMBB en FMWB, als die van de nationale koepel zelf, opgeschort. Een overzicht van al geannuleerde BMB-activiteiten vind je hier.

Of sommige organisatoren, vooralsnog een nieuwe datum op het oog hebben voor hun evenementen is vooralsnog niet bekend. Maar gezien de flink gevulde toerkalender, zal het niet makkelijk zijn om er één te ‘prikken’.

Organisatoren van een afgelast evenement mogen ons op de hoogte houden van hun eventuele plannen en dat via het mailadres: redactie@motoren-toerisme.be

 

Tekst: BJ

Foto: Archief M&T/Patrick Desmet

 

Geschreven op 13 maart 2020
© Motoren & Toerisme