Autosalon gaat niet door

FEBIAC, de Belgische automobielfederatie en organisator van het jaarlijkse autosalon heeft ons nog bijzonder lang in spanning gehouden, maar nu is toch beslist de jaarlijkse hoogmis van de auto en motorfietsen niet door te laten gaan. De coronasituatie is te onzeker op dit moment. 

Het Autosalon op de Heizel leek lange tijd zowat het enige salon te zijn dat er toch nog in geloofde, en FEBIAC heeft er letterlijk alles aan gedaan om de show toch door te laten gaan, maar de realiteit dwingt hen nu de handdoek te gooien. De voorbije maanden waren er geruchten over revolutionaire technieken met virusdodende luchtzuivering, gps-tracking van de bezoekers en een gedetailleerde planning van de bezoekersbewegingen, maar dat heeft niet mogen baten. De realiteit heeft er anders over beslist.  

Om de teleurstelling van haar trouwe bezoekers enigszins te verzachten, geeft FEBIAC hen graag nu al afspraak van 14 tot 23 januari 2022 voor de 99ste editie van de Brussels Motor Show. Hopelijk kunnen we tegen dan met z'n allen opnieuw voluit ademhalen. 

Vandaag, nu de pandemie opnieuw snel aan kracht wint, moet FEBIAC besluiten dat de huidige ontwikkeling van de COVID-pandemie het ons niet toelaat om een ‘fysiek’ auto-,motor- en licht bedrijfsvoertuigensalon te organiseren. Wij willen op geen enkele manier de veiligheidsmaatregelen en contactbeperkingen ondermijnen die de overheid van elke burger en elke organisatie verwacht.

Salondirecteur Pierre Lalmand
Geschreven op 12 oktober 2020
© Motoren & Toerisme