74 bijzondere motoren uit de Sprangers collectie onder de hamer

Op zondag 24 maart gaat de motorcollectie van Marcel Sprangers onder de hamer bij veilinghuis Bernaerts. In de verzameling zitten 74 bijzondere tweewielers daterend van het begin van de eeuw tot de jaren ‘90.

Marcel Sprangers (74) is een Belgische industrieel die doorheen de jaren een erg bijzondere collectie motoren wist te verzamelen van Belgische merken als Minerva, Flandria, FN, en Gillet, maar ook Duitse, Britse en Italiaanse merken als NSU, DKW, Ducati, MV Agusta, Moto Guzzi en New Hudson. Zelfs als je geen oldtimerkenner bent is het wegdromen bij enkele pronkstukken: van de Minerva motorfiets uit 1903, toen je ‘fiets’ nog letterlijk mocht nemen, tot de Indian Scout met zijspan uit 1923. De hoogst getaxeerde kavel is een exclusieve Harley-Davidson J/D Series uit 1912.

Alle kavels vind je terug op de website van Bernaerts Auctioneers. De veiling gaat door op 24 maart, live in het Sprangers Museum te Minderhout. De kijkdagen gaan door op 22 en 23 maart tussen 10u en 18u en op 24 maart van 10u tot 14u.

Samenstelling: Maarten Van Caesbroeck

Foto's: Bernaerts Auctioneers

Geschreven op 20 maart 2024
© Motoren & Toerisme