30 jaar M&T: Lezersreis Engeland

Na een tweede jaar op rij vol reisbeperkingen vonden we toch dat we dit 30-jarig jubileum niet zo maar konden laten voorbij gaan.

En dus vroegen we aan onze reispartner NETWORK ON WHEELS om een korte maar leuke reis te organiseren exclusief voor onze abonnees en lezers.

Onze bestemming wordt het zuiden van Engeland. De mooie graafschappen Sussex en Kent worden  geroemd om hun natuurlijke schoonheid en ze zijn gezegend met prachtige landelijke wegen. We hebben bewust voor relatief korte ritten gekozen zodat je maximaal kunt genieten van stops onderweg.

Het programma (later volgt uiteraard meer info voor wie ingeschreven is):

Donderdag 23 september

We nemen de Shuttle van Sangatte (Calais) naar Folkstone. Wellicht zijn velen onder jullie nog niet door de Eurotunnel naar Engeland gereisd. Ook met de motor is het een comfortabele oversteek en 40 minuten later zetten we voet op Engelse bodem. Door het uurverschil winnen we die dag zelfs wat extra reistijd ter plaatse.

Eerst gaan we op verkenning naar het oosten en maken langs rustige wegen een lus rond Canterbury waar we op de middag kunnen lunchen. Daarna leiden onze motoren ons richting het westen van Kent naar onze eerste slaapplaats in Royal Tunbridge Wells. Deze stad is reeds eeuwen bekend voor zijn geneeskrachtige bronnen, vandaar de naam. Let ook even op de talrijke Oasthouses (of hopovens) die zo kenmerkend zijn voor de streek.

Vrijdag 24 september

Vandaag rijden we eerst een stukje noordwaarts naar Sevenoaks en laten we je zien dat er ook dicht bij London heerlijke weggetjes zijn. Daarna verkennen we West Sussex langs de groene wegen van het South Dawns National Park om uiteindelijk in de havenstad Portsmouth aan te komen.  En nog is de dag niet ten einde, want we nemen de ferry naar Ryde op het eiland Wight. Ook het Isle of Wight zal voor velen onder jullie nieuw zijn. Na nog een korte verkenning zoeken we ons hotel op.

Zaterdag 25 september

We verlaten het Isle of Wight langs de andere kant en nemen de ferry van Yarmouth naar Lymington. Ten westen van Southampton vinden we terug groene wegen die ons naar Salisbury leiden. Vandaar is het maar de spreekwoordelijke boogscheut naar Stonehenge. Misschien heb je dit al eens gezien maar een eerste of tweede bezoek aan dit prehistorisch monument blijft altijd de moeite waard. Daar de totale rit vandaag slechts 225 km is heb je zeker de tijd om dit te bezoeken. In de namiddag is het alweer tijd om een stukje oostwaarts te rijden en vermijden we net het centrum van de stad Winchester om uiteindelijk onze bestemming het stadje Haslemere in de Surrey Hills  te bereiken. Die lekkere pint in de bar hebben we wel verdiend.

Zondag 26 september

Na een laatste stevig English Breakfast rijden we stilaan terug naar de M20 in Maidstone waar we het laatste stukje snelweg richting Folkstone nemen. De shuttle van 16u20 brengt ons in 40 minuten terug naar het Europese vasteland en met een motortas vol leuke herinneringen koersen we huiswaarts.

Wat mag je verwachten?

- reisbegeleiding door de redactie van M&T en Dennis De Jonckere van Network On Wheels

- gedetailleerde reisinfo en de dagritten als GPX files

- overnachting op basis van half pension in comfortabele hotels

- tijdens de dag rij je alleen, met vrienden of je sluit je aan bij een groepje. S ’avonds is er uiteraard de gezellige sfeer tussen pot en pint

Prijzen

Per koppel (2 pers - 1 motor): € 521 p.p.

Motorrijder solo, tweepersoonskamer: € 654 p.p.

Motorrijder solo, eenpersoonskamer: € 763


Alle info en boekingen: www.networkonwheels.be

Geschreven op 14 juni 2021
© Motoren & Toerisme