21ste editie BMW Motorrad Days en Pure&Crafted festival

Alle BMW Motorrad-fanaten of motorliefhebbers hebben een extra reden om Berlijn te bezoeken van 7 tot 9 juli 2023. Dan organiseert het Duitse merk zijn 21ste editie van de BMW Motorrad Days.

Deze 21ste editie is extra bijzonder want BMW Motorrad heeft iets te vieren, ze bestaan namelijk honderd jaar! Het centrale evenement vindt plaats bij de Summer Garden in Berlijn maar in de ruime omgeving zijn er nog talrijk andere locaties waar er motorplezier valt te beleven. Zo kunnen er duizend toeschouwers per dag de fabriek in Spandau bezoeken waar BMW een deel van zijn gamma assembleert. Inschrijven doe je ter plekke bij het hoofdevenement, en een gratis shuttle brengt je heen en terug. 

BMW Motorrad Days 2023

Muzikale zielen kunnen hun hart dan weer ophalen bij het Pure&Crafted Festival waar muziek, motoren en lifestyle samenkomen in het hart van Berlijn, Kreuzberg. Hier zullen Heritage motoren getoond worden net als one-off creaties. Voor een eerste maal dit jaar zal er ook een link gelegd worden naar elektrische mobiliteit. En om dit alles af te sluiten wordt er een heuse wereldpremiere getoond. Misschien de nieuwe GS? Of een nieuw elektrisch model van BMW? Wees er bij om het live mee te maken. 

BMW Motorrad Days 2023

GS-enthousiasten kunnen naast enduro-trainingen en begeleide offroad-tours hun tenten opzetten op een speciaal voorzien terrein. S’avonds kan iedereen gezellig rond een gigantisch kampvuur met live entertainment de dag afsluiten. De MCC Schenkenhorst gronden zullen dienst doen als internationale kwalificatie voor de BMW Motorrad GS Trophy 2024 in Namibië. Alle GS-rijders die in hun thuisland geen selectie kennen, mogen hieraan deelnemen. De drie winnaars zullen dan een internationaal team vormen voor deze uitdagende challenge in het dorre Afrikaanse land. 

GS Trophy

Als je nog niet overtuigd bent, kan je op een uurtje van de Berlijnse beurs naar de Spreewaldring. Op het 2,7 km lange circuit kan je BMW’s nieuwste S 1000 RR testen onder begeleiding. Of rij mee met de Race Taxi in een BMW M2. Hiervoor inschrijven kan vanaf maart op:  www.moto-racingschool.de.

BMW Motorrad Days 2023

Om de mijlpaal van een eeuw BMW te vieren, zal er ook een exhibitie zijn die de honderd jaar overschouwt. Tot slot kan je de laatste nieuwe BMW motoren en scooters testen, zelfs zonder rijbewijs op een afgesloten terrein. Het is duidelijk dat dit weekend er eentje wordt om te onthouden. Een ideaal excuus voor een roadtrip richting de Duitse metropool. 

Tekst: Charly de Kinderen

Foto's: BMW Motorrad

Geschreven op 28 februari 2023
© Motoren & Toerisme