10 voor 2021: 4. Harley-Davidson Pan America

Eigenlijk weten we nog steeds niet veel van deze Harley-Davidson Pan America. Op dit ogenblik kennen we ‘m even goed dan toen hij op EICMA 2019 werd voorgesteld, en da’s ondertussen bijna 15 maanden geleden. Gelukkig weten we nu dat Harley-Davidson de Pan America eind februari officieel zal lanceren en dan komen we wellicht meer te weten.

Tot hiertoe is de Pan America altijd al een enigmatische verschijning geweest. Enigmatisch, maar tegelijkertijd fascinerend. Want geef toe, een Harley-Davidson hoogpoter, da’s toch echt wel wereldnieuws. Hoe baanbrekend of esthetisch doordringend nieuwe modellen wel mogen zijn, na een tijdje is van het merendeel onder hen de ‘nieuwigheid’ echt wel af. Die conclusie geldt echter niet voor de Pan America. Misschien is het een bewuste strategie van Harley-Davidson, al zou het ook gewoon kunnen dat de oorspronkelijk geplande tijdslijn voor de introductie van de Pan America verstoord werd. Bijvoorbeeld door een pandemie…

Hoe dan ook, binnen de Motoren & Toerisme-redactie kriebelt het al maanden om van dichtbij kennis te maken met de meest revolutionaire (benzine-)Harley in jaren. Niet voor niets gaat de 1250 cc watergekoelde V-twin die de Pan America aandrijft als Revolution Max door het leven.

 

Tekst: BJ

Foto’s: Harley-Davidson

 

Geschreven op 28 januari 2021
© Motoren & Toerisme