10 motorfietsen voor 2022: 6. Triumph Tiger Sport 660

Triumph had vorig jaar in België een verkoopshit met de Trident 660. De no-nonsense naked was op een jong publiek gericht, scherp geprijsd én vond daardoor gretig aftrek. Voor 2022 wil men bij Triumph dat kunstje nog eens overdoen met de Tiger Sport 660. Die naam klonk ons alvast niet onbekend in de oren. Sportieve tijgers uit Hinckley – Tiger Sports dus – waren altijd al erg weggericht. De Triumph Tiger Sport 660 is dat ook.

Anders dan veel andere hoogpoters probeert deze Tijger niet eens de schijn op te houden. Dit is een asfaltvreter pur sang en da’s wel zo verfrissend in een overvol segment. Wil je zandhappen? Dan zal je toch een andere machine moeten zoeken dan deze Tiger Sport 660. Maar het is natuurlijk een publiek geheim dat de gemiddelde allroad-rijder nauwelijks grind onder z’n banden krijgt, laat staan modder of zand.

Wat kan je dan wel met de nieuwe Tiger Sport 660? Pendelen tussen woonst en werk, toeren én reizen. Want die drie aspecten zijn een kolfje naar de hand van de Tiger Sport 660. Uiteraard heb je met 80 pk vermogen en 64 Nm koppel geen kanon in handen, maar op dat doelpubliek met Triumph dan ook helemaal niet met de Tiger Sport 660. Op welk dan wel? Volgens M&T-chef Tom Vander Sande, die de motor in december voor het eerst aan de tand voelde,  richt de Tiger Sport 660 zich,  “op opstappers en bezadigde motorrijders.”

Opstappers en bezadigde motorrijders die overigens van twee walletjes tegelijkertijd kunnen eten.  Met een ruime en goede zithouding leent de Tiger Sport 660 zich tot het betere toer- en reiswerk. Het goed afleesbare TFT-scherm is dan weer handig bij winters pendelwerk. In die omstandigheden kan je overigens ook een beroep doen op de Rain-modus.

Iets zegt ons dat deze Triumph Tiger Sport 660 dit jaar weleens goed zou kunnen scoren in de inschrijvingscijfers. Een voorgevoel? Of gewoon de sterke prijs/kwaliteitsverhouding van het pakket dat voor zich spreekt? Afspraak in januari 2023 om te kijken of onze voorspelling bewaarheid is geworden.

 

Tekst: BJ

Foto’s: Triumph/Kingdom Creative

Geschreven op 12 januari 2022
© Motoren & Toerisme