10 motorfietsen voor 2018: 4. Yamaha Tracer 900GT

Yamaha brengt voor 2018 een nieuwe versie van de Tracer 900 op de markt. Aangedreven door een 847cc metende driecilindermotor is de Tracer 900 één van de leukst rijdende sporttoermachines van het ogenblik. Veelrijders en motorreis-adepten zullen echter de GT-versie van deze Tracer 900 verkiezen.

De Tracer 900 GT is de 'aangeklede' versie van de standaard Tracer 900. Dat houdt echter meer in dan zomaar twee zijkoffers uit hard materiaal.  De goudkleurige voorvork van de GT-versie is volledig instelbaar per vorkpoot. Datzelfde geldt eveneens voor de mono-schokdemper. Yamaha heeft het topmodel ook met een TFT-scherm uitgerust en daarmee doet Yamaha met de Tracer 900 GT een gooi naar een plaatsje in de premium-sectie van het sporttoer-segment. Het premium-karakter komt ook tot uiting met de aanwezigheid van een standaard quickshift-systeem (QSS). Dat systeem laat tot om naadloos op te schakelen zonder te ontkoppelen. Daarnaast helpen drie verschillende rijmodi, een cruise controle-systeem en een tractiecontrole-systeem  het leven van de Tracer 900 GT-rijder te vergemakkelijken. Ook de assist- en slipperkoppeling moet daarbij helpen.

Een groter windscherm, een smaller stuur met verwarmde handvatten, meer ruggensteun voor zowel passagier als rijder en een betere ergonomie inzake voetsteunen moet het comfort op de Tracer 900 GT verder verhogen. Voeg daarbij een benzinetank van 18 liter die een autonomie van meer dan 300 km toelaat en je hebt een zeer fraaie sporttoermachine. Bovendien is de Yamaha Tracer 900 GT aan €  12.499 ook nog eens zeer competitief geprijsd.

Geschreven op 25 januari 2018
© Motoren & Toerisme