Falco lanceert Arrakis

Het Italiaanse Falco lanceert met de Arrakis een laars voor de avontuurlijke toerrijder. Het is een halfhoge laars die het midden houdt tussen een touringmodel en een offroadlaars. Tegelijk ziet hij er ook uit als een uit de kluitengewassen wandelschoen.

Falco richt zich hiermee dan ook op de rijder die er niet tegen opziet om tijdens de tocht een kort stukje te wandelen naar een bezienswaardigheid of in de natuur. De laars is naar verluidt erg flexibel en weegt maar 1.480 gr, waardoor je er ook comfortabel mee kan stappen. Anderzijds werd natuurlijk ook aan de veiligheid gedacht, met D30 inzetstukken, verstevigingen ter hoogte van het scheenbeen en de tenen, en een stevige, geribde zool.

De laars is natuurlijk waterdicht, met dank aan een ademend membraam van High-Tex. Het gebruiksgemak en ook de veiligheid wordt verzekerd door de handige draaisluiting. Zo moet je niet knoeien met veters, die ook nergens achter kunnen blijven haken of loskomen. Het voordeel van een draaisluiting is ook dat ze erg robuust is en de druk mooi over de voet verdeelt.

De technologie van de Arrakis is niet goedkoop en de vraagprijs bedraagt dan ook € 229,90, maar daar krijg je wel een modieuze en ingenieuze laars voor in de plaats.

Beschikbaar in bruin en zwart, van maten 40 tot 47.   

 

Meer info: www.giannifalco.com

Geschreven op 14 september 2023
© Motoren & Toerisme