Advertorial: de Urban Retro-stijlgids van Detlev Louis

Met Detlev Louis heeft motorkleding-specialist een merk in huis dat gespecialiseerd is in stijlvolle kleding voor eigenaren van neo-retro motorfietsen.

Motorrijden is voor velen onder ons ook een beetje ‘zien en gezien worden’, al zal niet iedereen dat willen toegeven. Een stijlvolle outfit dragen op de motorfiets valt dan ook aan te raden, zeker als je met de motor pendelt en vanuit het zadel zo naar je bureau wil stappen. Wat kan je dan als gentleman rider best dragen op je Bonneville, RnineT, Road King of Z900RS? Hieronder vind je een aantal handige criteria die ervoor zorgen dat je altijd piekfijn voor de dag komt op je motorfiets.

DL-JM-9

Motorjasje en -jeans van Detlev Louis. Beiden zijn gecertificeerd als beschermende kleding. De pet is van hetzelfde merk maar draagt geen certificaat

De materialen: We opteren voor traditionele stoffen, of materiaal dat er op z’n minst zo uitziet. In de eerste plaats kiezen we dan voor denim, waxcotton, canvas en leer. Synthetische vezels zijn vandaag de dag niet meer weg te denken als het op motorkledij aankomt, maar dat hoeft niet altijd zichtbaar te  zijn. De ‘very British’ waxjas maakt z’n comeback en is er nu ook voor dames.

DL-JM-4

Motorjacks in waxcotton zijn er nu ook voor vrouwen.

De kleuren: Het hoeft niet altijd zwart te zijn. Gedekte grijs-, bruin- en groentinten worden ook door traditionalisten geaccepteerd. Het indigoblauw van denim-materialen is ook universeel in de motorscene in te zetten. Felle kleuren blijven voorbehouden aan accessoires zoals de sjaal. Nog een opmerking over het design van de helm: Individuele decors hebben een lange traditie en die moet worden gekoesterd. Houd dus alsjeblieft op met dat eeuwige uniforme matzwart. En als je niet van kleur houdt, ga dan voor een echte klassieker: Wit.

Jeans en een leren jack vormen het klassieke uniform van een motorrijder.
Bij Detlev Louis kan je zowel voor handschoenen, laarzen als andere accessoires terecht.

De functie: Het principe “form follows function” geldt ook voor stijlvolle motorkledij. Motorkledij moet dus in de eerste plaats beschermen en in minstens een ‘A’-klassificatie hebben. Kleding die met dat certificaat is uitgerust, bestaat uit scheur- en slijtvaste materialen en is voorzien van veiligheidsnaden en protectoren.

Een leren pak in ‘70’s stijl’ dat evenwel aan moderne veiligheidsstandaarden voldoet.

Alle hierboven getoonde kledingstukken zijn afkomstig uit de Detlev Louis Motorcycle Gear-collectie. Meer info: op www.louis.nl/detlevlouis

 

 

Geschreven op 8 augustus 2023
© Motoren & Toerisme