MY24 Fantic

Fantic bouwt vanuit het noorden van ItaliĆ« gestaag aan de weg om terug een grote motorspeler te worden. Dit jaar brengen ze een update van de Caballero 125 en 500, lanceren ze een moderne 125 met de Stealth en laten ze een elektrische concept op de wereld los.  

Caballero

De 125- en 500-versies van de Caballero werden zowel stylistisch als onderhuids herwerkt. Qua stijl zijn het voornamelijk de lichtcomponenten, het dashboard en het achterspatbord die nieuw zijn. Het blok kreeg een zwaarder vliegwiel en de mapping van de injectie werd verfijnd. Tot slot werd ook een nieuwe aluminium gegoten swingarm ontworpen, die moet zorgen voor een verhoogde stijfheid en beter weggedrag. De Caballero's komen er in vier uitvoeringen: Scramberl, Rally, Deluxe, Explorer. 

Stealth

Met de stealth gaat Fantic een heel andere richting uit. De lijnvoering is eerder futuristich en staat in contrast met de klassieke looks van de Caballero. Het 125cc blokje heeft sportieve ambities en heeft technische snufjes die niet evident zijn in deze klasse, zoals variabele kleptiming en een slipperkoppeling. Het leidmotief is lichtheid en handelbaarheid, het frame bestaat daarvoor gedeeltijk uit aluminium platen, aangevuld met stalen buizen. De swingarm is ook uitgevoerd in aluminium. Het vijfduims TFT heeft bluetooth-connectiemogelijkheden en de elektronica is voorbereid om een hellingshoek-ABS en tractiecontrole te integreren. De Imola is een conceptbike gebaseerd op de stealth, en heeft racegenen. 

Fantic Imola Concept

E-motard prototype

Fantic houdt ook de vinger aan de pols in het elektrische gebeuren met deze L1 elektrische supermotard. 

Geschreven op 7 november 2023
© Motoren & Toerisme