MY21: Kawasaki Z H2 SE

Kawasaki brengt een nieuw topmodel in z’n Z-lijn: de Z H2 SE. Deze Special Edition van Kawasaki’s supercharged naked tilt het rijwielgedeelte naar een nieuw niveau dankzij elektronisch gestuurde vering en verbeterd remsysteem. Daarnaast valt het unieke, Sugomi-design beter op dankzij een nieuwe kleurstelling en graphics. Een breed elektronica-pakket, volledige LED-verlichting en een multifunctioneel TFT-kleurendisplay met bluetooth connectiviteit maken deze super-naked-klasse helemaal af.

De Z H2 SE onderscheidt zich van andere ‘super nakeds’ dankzij z’n ‘supercharger’. De toevoeging van die compressor aan de 998 cc metende viercilinder-in-lijn zorgt voor indrukwekkende prestaties. Zo bedraagt het maximum vermogen van de Z H2 SE 200 pk (aan 11.000 opm). Ook het koppel – met een piek van 137 Nm aan 8.500 opm – wordt op een indrukwekkende manier afgegeven. Kawasaki zegt dat het hoge koppel niet alleen een goede invloed heeft op de prestaties, maar ook op de beheersbaarheid van de machine, waardoor die toegankelijker moet worden voor een breed publiek. Om de machine écht beheersbaar te houden doet de Z H2 SE beroep op heel wat assistentie-systemen. Zo beschikt de Kawasaki over elektronische cruisecontrole, tractiecontrole, diverse power modes, een up/down quickshifter, een cornering-managementsysteem, launch control en een intelligent ABS-systeem. Al deze systemen zijn op elkaar af te stemmen door middel van Bluetooth connectiviteit en de Kawasaki Rideology App.

 

Kawasaki zegt dat zowel de wendbaarheid, de stabiliteit als de wegligging verbeterd zijn dankzij de combinatie van het stijve raamwerkframe de nieuwe “skyhook” ophanging. Dit veringsysteem beschikt over een 43mm Showa SFF-CA voorvork en een BFRC lite achterschokdemper, waarvan de demping automatisch wordt afgestemd op de rijstijl, de rijomstandigheden en het wegdek. Dat zou onder alle omstandigheden tot een stabiel, comfortabel en beheersbaar weggedrag leiden. Volgens Kawasaki voelt het bijna of de motorfiets aan een onzichtbare haak vanuit de lucht is opgehangen, wat meteen ook de naam “skyhook” zou verklaren. Het rijwielgedeelte kreeg daarnaast ook een nieuwe Brembo rempomp en superlichte Brembo Stylema remklauwen voor een directere respons en fellere remprestaties.

De nieuwe Z H2 SE staat medio februari bij de Kawasaki-dealers in de showroom voor € 20.849,- in de kleur Golden Blazed Green / Metallic Diablo Black.

Bron: persbericht Kawasaki

Foto's: Kawasaki

Geschreven op 23 november 2020
© Motoren & Toerisme