Future Metal: Nieuwe middenklasse twins op komst bij Suzuki?

In de week dat Suzuki de upgedate versie van z’n V-STROM 1050 voorstelde, lekte ook uit dat de fabrikant uit Hamamatsu aan een nieuw motorplatform voor het middensegment werkt. De SV650 en V-STROM 650 waren jarenlang sterkhouder in het Suzuki-gamma, maar voor 2023 zouden ze nu (eindelijk) ingrijpend vernieuwd worden.

Volgens onze Britse collega’s van het weekblad Motorcycle News werkt Suzuki aan een nieuwe tweecilinder krachtbron. Die nieuwe motor wordt echter geen V-twin meer, maar wel een paralleltwin. En zo gaat Suzuki de strijd aan met ondermeer KTM (890 Duke en 890 Adventure) en Yamaha (MT-07, Ténéré 700). De cilinderinhoud van Suzuki’s nieuwe paralleltwin blok zou en om en bij de 800cc liggen. Rijmodi en andere elektronische hulpmiddelen mogen op beide toekomstige Suzuki modellen verwacht worden.

De styling van de naked opvolger van de SV zou elementen van de huidige GSX-S overnemen. Zo zou het front uit twee boven elkaar geplaatste LED-koplampen bestaan. De twee testmodellen die ondanks in de Alpen opdoken, zouden al in een finale ontwikkelingsfase gezeten hebben. Dat doet vermoeden dat Suzuki in november weleens met twee gloednieuwe middenklasse twins zou kunnen uitpakken op EICMA 2022.

 

Tekst: BJ

Foto’s: Motorcycle News/BMH Images

Geschreven op 8 september 2022
© Motoren & Toerisme